Насловна Најновије Емотиван опроштај Вориорса и Хокса од Милојевића – „Боже правде“ у Сан...

Емотиван опроштај Вориорса и Хокса од Милојевића – „Боже правде“ у Сан Франциску

202
0

Голден Стејт Вориорси одали су пошту преминулом Дејану Милојевићу тако што је уочи почетка утакмице са Атлантом пустили српску химну.

Сваки играч Вориорса је обукао додатну мајицу са Милојевићевим именом на леђима током загријевања на којима је писало на српском „брате“, како је умио Милојевић да зове играче и колеге из тима.

Голден Стејт се вратио на свој паркет први пут откако је помоћни тренер Вориорса преминуо прошле недјеље, током вечере у Солт Лејк Ситију.

Видео снимак на великом екрану у хали приказивао је фотографије Дејана, а публика је узвикивала „Деки“, како су га и звали у Голден Стејту.

На другој страни, у дресу Атланте, били су Милојевићеви пријатељи, кошаркаш Богдан Богдановић и помоћни тренер Игор Кокошков. Милојевићева супруга, Наташа, држала је букет цвијећа, у друштву дјеце Маше и Николе, којима је публика слала овације на захтјев тренера Стива Кера.

Кер је прокоментарисао Милојевић осмјех и рекао да су фотографије које су приказане на екрану савршено осликале његов лик.

– Осмјех је савршен. Деки се стално смијао. Било је веома емотивно изаћи на паркет без Декија. Све је исувише свјеже и болно, нереално на многе начине. Тренирали смо неколико дана, али се за ово не можете спремити. Држали смо се заједно, трудили се да побиједимо, у част нашег брата – рекао је Кер.

Милојевићу су пошту одали и играчи и стручни штаб Атланте.

Голден Стејт је славио на свом паркету 134:112.

Богдан Богдановић је постигао 18 поена, погодивши четири тројке.

ИЗВОРБ92
Претходни текстДанас разведравање у већини предјела
Сљедећи текстУ уторак акција добровољног давања крви на Сокоцу