Насловна Најновије Жељку Самарџићу није дозвољено да одржи концерт у Сплиту

Жељку Самарџићу није дозвољено да одржи концерт у Сплиту

153
0

Пјевачу Жељку Самарџићу није дозвољено да 18. августа наступи пред сплитском публиком у Сустипану, пише „Слободна Далмација“.

Одлуку о томе донио је директор установе за управљање Парк-шумом Марјан и осталим заштићеним природним вриједностима на подручју Сплита Марко Пејновић, који тврди да има право на то и да музика Самарџића није примјерена Сустипану.

Организатори концерта из агенције „Она моја“ наводе да је у питању увод у цензуру током које ће неко одређивати шта се смије, а шта не смије слушати.

Из агенције „Она моја“ додају да су изненађени овом одлуком, с обзиром на то да Самарџић пуни дворане широм региона и да је наступао у аренама у свим градовима Хрватске.

„С обзиром на то да су баладе 90 одсто свих његових пјесама и да је јако популаран међу женским дијелом публике и да му је мајка Хрватица, не видимо разлог за овакву одлуку“, рекао је директор агенције „Она моја“ Домагој Петричевић.

Одбијање уступања популарне сплитске концертне локације Жељку Самарџићу за наступ услиједило је након одлуке градоначелника Пуле Филипа Зоричића да забрани концерт Душка Кулиша, Драгана Којића Кебе, Ане Бекуте и Зоране Мићановић у овом граду. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Српској рођено 15 беба
Сљедећи текстПојачан саобраћај на прелазима Градишка, Велика Кладуша и Брод