Насловна Најновије Закључци против интереса Српске биће поништени у Народној скупштини

Закључци против интереса Српске биће поништени у Народној скупштини

202
0

Посланик Српског клуба у Парламентарној скуштини БиХ Милан Петковић изјавио је данас да ће закључци против интереса Републике Српске, који су донесени на ванредној сједници Предсједништва БиХ, сазваној на захтјев Дениса Бећировића, бити поништени у Народној скупштини.

Петковић сматра да је на данашњој ванредној сједници Предсједништва БиХ била намјера да се Република Српска означи као искључиви кривац у БиХ што је већ разрађена и виђена тактика два бошњачка члана који желе да уређују политику према жељама сарајевске чаршије.

„Када се овако дефинише тачка дневног реда, онда је јасно да се Република Српска унапријед жели означити као искључиви кривац за стање у БиХ, а закључци обично буду у смислу да се позива међународна заједница да санкционише њено руководство“, рекао је Петковић Срни.

Он је навео да је то већ разрађена и виђена тактика два бошњачка члана Предсједништва БиХ, који прегласавањем српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић желе да уређују политику према према жељама сарајевске чаршије.

„Било какви закључци који су против интереса Републике Српске биће поништени у Народној скупштини Српске. БиХ је једино могућа уколико се буду уважавали ентитети и народи“, додао је Петковић.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је у свом уводном излагању на ванредној сједници Предсједништва БиХ да је тема сједнице о „антиуставним потезима Републике Српске“ тенденциозна, са нетачним квалификацијама, политикантска и још један у низу покушаја да се оцрни Српска, а сакрију стварни узроци кризе у БиХ.

Цвијановићева је навела да ће гласати против закључака које је предложио Бећировић, чиме ће бити неопходно организовати други круг гласања у Предсједништву, као и да ће користити уставне механизме заштите и у овом случају, као што је то урадила и на једној од претходних сједница.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЕвропски парламент тражи хапшење Лукашенка
Сљедећи текстПожари у близини Атине настављени и данас