Насловна Најновије Запослени у центру “Гласинац“ у штрајку

Запослени у центру “Гласинац“ у штрајку

387
0

Радници соколачког Спортско-рекреативног центра „Гласинац“, штрајкују већ 20 дана због неисплаћених доприноса и плата које примају из буџета општине, а начелник Сокоца Милован Бјелица, каже да је одговорност на руководству овог центра.

„Све је до руководства Спортско-рекреативног центра, јер нису ни једног фенинга додатних прихода приказали, запослили су више радника и у прошлој години потрошили 260.000 КМ“, рекао је Бјелица Срни.

Он је навео да су запослени у овој установи за прошлу годину добили 260.000 КМ, иако је у буџету било планирано 250.000 КМ.

Бјелица је рекао да је ситуација додатно отежана тиме што су у Центру ретроактивно обрачунали топле оброке и упутили тужбу, те да по одлуци суда морају, прије свега, да измире те обавезе, тако да ће по том основу „остати сигурно ускраћени за три плате“.

Начелник Сокоца каже да у штрајку радника Спортско-рекреативног центра „Гласинац“ види „удар на њега“ и да се „овдје умијешала политика“.

Вршилац дужности директора центра „Гласинац“ Миленко Ђерић, рекао је Срни, да је свих 12 радника овог центра већ 20 дана у генералном штрајку због неисплаћених доприноса од почетка године и плата у протекла три мјесеца.

Он каже да су запослени огорчени што им се нико из локалне управе до сада није обратио, иако је ова јавна установа основана одлуком Скупштине општине Соколац у јуну 2017. године, умјесто дотадашњег истоименог спортског друштва.

Ђерић тврди да су радницима Спортско-рекреативног центра у овој години из буџета углавном исплаћена дуговања из прошле.

„Од прошле године су нам исплаћена у овој години средства за четири мјесеца доприноса и пореза и овој години и пребачено 108.000 КМ од општине, а од тога је 60.000 дуговања из прошле године“, изјавио је Ђерић.

Он је нагласио да се проблеми Спортско-рекреативног центра протежу из ранијег периода, јер су насљедници накадашњег Спортског друштва „Гласинац“, у коме радницима нису измирене обавеза за радни стаж за пет година и није исплаћено седам плата.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКошарац: “Хитно испитати ко је фалсификовао писмо Гутереша ?“
Сљедећи текстПатријарх Порфирије обиљежио рођендан у присуству српске дјеце из региона