Насловна Најновије Кошарац: “Хитно испитати ко је фалсификовао писмо Гутереша ?“

Кошарац: “Хитно испитати ко је фалсификовао писмо Гутереша ?“

310
0

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, рекао је Срни, да институције Републике Српске траже од надлежних органа, да хитно испитају ко је фалсификовао писмо генералног секретара УН Антонија Гутереша и као такво пустио у медије, прије него што је доспјело на адресу српског члана Предсједништва, Жељке Цвијановић.

Кошарац је истакао да никада не би искључио у оваквим односима сарајевски утицај, јер они имају појачану потребу да креирају нека рјешења која не одговарају чињеничним стањима.

Он је подсјетио да одлуке о именовању високог представника напросто нема и не постоји.

Према његовим ријечима, у Анексу 10 Дејтонског споразума, јасно је наведено да се високи представник именује у складу са релевантним резолуцијама Савјета безбједности УН.

„То не могу промијенити перфидне игре дијела међународне заједнице и немушто пребацивање одговорности на Савјет за спровођење мира“, истакао је Кошарац.

Кошарац је рекао да је на састанку Савјета за стабилизацију и придруживање између БиХ и ЕУ, који је ове седмице одржан у Бриселу, питао шта би они радили да им дође странац и намеће одлуке као што ради Кристијан Шмит, којег Република Српска и њене институције не признају.

Према његовим ријечима, Брисел своје политичке одлуке креира на информацијама из Сарајева, које су чист фалсификат.

ИЗВОРсрна, фото Мондо
Претходни текстСестре Крсмановић развиле креативни стил живота
Сљедећи текстЗапослени у центру “Гласинац“ у штрајку