Насловна Најновије За „Јахорина ултра трејл“ до сада пријављено више од 400 такмичара

За „Јахорина ултра трејл“ до сада пријављено више од 400 такмичара

165
0

За такмичење „Јахорина ултра трејл“ које ће бити одржано 22. и 23. јула, већ се пријавило више од 400 такмичара из 20 земаља, а посебна занимљивост ове године је мастерс трка која ће бити организована 30. септембра из Националног парка „Сутјеска“, саопштено је из Олимпијског центра „Јахорина“.

Из Олимпијског центра, који је организатор такмичења, навели су да ће тркачи ове године имати шансу да се опробају у више трка – мини на 10 километара, миди 27 километара, макси 70 и ултра 140 километара.

– Четири препознатљиве трке добиле су благо измијењене трасе, па ће најдужа ултра трка ове године кренути из култног града Вишеграда и својом трасом водити преко чувене ћуприје на Дрини и преко најљепших планина БиХ – наводи се у саопштењу.

Макси трка ће кренути из Рогатице, а миди и мини имају потпуно нову кружну руту која почиње и завршава се испред хотела „Рајска долина“ на Јахорини.

У саопштењу наводе да ће гранд финале „Јахорина ултра трејла“ представљати трка мастерс која ће бити одржана 30. септембра, а за чије ће учешће позивницу добити 10 такмичара са најбољим резултатима из ултра трке и пет такмичара са најбољим резултатима из макси трке.

Старт мастерс трке је у Националном парку „Сутјеска“ у Долини пионира, а учеснике траса води преко врхова планина БиХ до Јахорине и то дужином од 150 километара и кумулативном висинском разликом више од 7.700 метара.

Мастерс трка представљаће једну од најизазовнијих трејл трка на подручју југоисточне Европе, а награда за освојено прво мјесто у овој трци је аутомобил.

Сви учесници пред сам почетак одабране трке преузеће свој стартни пакет са компрес спорт мајицом, који им гарантује регистрацију за овај догађај.

Професионално мјерење времена са џи-пи-ес лајв праћењем такмичарима ће дати потпуну сигурност у вјеродостојност њихових резултата.

Тркачима ће максималну сигурност пружити Служба спасавања Јахорина, Цивилна заштита и хеликоптерска подршка Хеликоптерског сервиса Републике Српске.

У саопштењу се наводи да трку „Јахорина ултра трејл“ организује више од 120 запослених Олимпијског центра „Јахорина“, компаније са свјетском репутацијом у организацији оваквих или сличних догађаја.

Из овог центра позивају све заинтересоване да одаберу своју трку и на вријеме резервишу своје мјесто у најспектакуларнијем љетном спортском такмичењу.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПуштен у продају посљедњи контингент карата за Српска опен
Сљедећи текстВишковић на сајму ЕКСПО у Кини