Насловна Најновије Вишковић на сајму ЕКСПО у Кини

Вишковић на сајму ЕКСПО у Кини

124
0

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио је данас изложбени простор сајма потрошачких производа ЕКСПО 2023 Хајнан, и том приликом у пријатном разговору представљао потенцијале Републике Српске.

Такође, ово је била прилика да се добију информације о бројним излагачима, условима повластица извоза наших роба на тржиште Народне Републике Кине, и могућностима повезивања наших домаћих привредника.

Италија је ове године била земља почасни излагач, која се представља са својим брендовима у храни и вину, моди, намештају и аутомобилској индустрији.

Вишковић се такође, се сусрео са представницима Италије, разговарало се о могућностима повезивања и наступа како на тржишту Италије, тако и на тржишту Кине.

Он је истакао да је географски положај Републике Српске такав, да се налази пола сата од границе са ЕУ, те да та чињеница даје могућност брзог транспорта роба на европска тржишта, што је зa кинескe привреднике јако важно. Такође, разговарали су о центру за дистрибуцију роба на територији Републике Српске, за кинеске производе која би се пласирала на европска тржишта.

На овом сајму се представљају земље са својим националним и традиционалним производима, као и други брендови и производи из аутомобилске индустрије, који су смјештени у четири хале.

Након пријатне добродошлице, учешћа на сајму и квалитетних сусрета, замјеник директора сајма Zeng Xiaoming истакао је да се радује привредницима из Републике Српске, који ће своје производе пласирати на тржиште Народне Републике Кине. Замјеник директора сајма Zeng Xiaoming испратио је премијера Вишковића, који му је на растанку у знак топлог и пријатељског сусрета поклонио заставу Републике Српске.

Ово је трећи кинески међународни сајам потрошачких производа (CICPE), отворен је у понедjељак, у Хаикоуу, главном граду јужне кинеске провинције Хаинан, пружајући платформу за излагање и трговину висококвалитетном робом широке потрошње из Кине и иностранства.

Преко 3.300 брендова из 65 земаља и региона учествује на сајму, укључујући 147 брендова из Италије, земље почасног госта.

Са темом „Подијели отворене могућности за стварање бољег живота“, овогодишњи сајам се фокусира на „висококвалитетне“ и „нове“ потрошачке производе.

Очекује се да ће више од 300 брендова лансирати преко 1.000 нових производа током овогодишњег сајма.

Ове године укупна изложбена површина износи 120.000 квадратних метара, што је повећање од 20 одсто у односу на претходно издање. Само међународни изложбени дио заузима 80.000 квадратних метара.

Планирано је да се током сајма одржи преко 100 догађаја, укључујући форуме, промоције и сесије за проналажење партнера, док ће бити објављено преко 60 извештаја, укључујући оне о увидима потрошача и трендовима потрошње.

Сајам би требало да траје од 10. до 15. априла, а очекује се да ће угостити више од 300.000 посјетилаца.

ИЗВОРртрс
Претходни текстЗа „Јахорина ултра трејл“ до сада пријављено више од 400 такмичара
Сљедећи текстРеализацијом туристичког комплекса на Зелегори до одрживог туризма Калиновика