Насловна Најновије Вишковић честитао Међународни дан слободе медија – подршка слободи изражавања

Вишковић честитао Међународни дан слободе медија – подршка слободи изражавања

33
0

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, честитао је данас свим новинарима, редакцијама, уредницима и Удружењу новинара Републике Српске 3. мај – Међународни дан слободе медија, поручивши да ће Влада Српске наставити да његује отворен и партнерски однос са медијима, пружајући подршку слободи изражавања која је пресудна за свако демократско друштво.

Вишковић је истакао да медији, као огледало друштва и слика јавности, али и покретач друштвених промјена, имају велику одговорност и обавезу тачног, објективног и непристрасног информисања грађана.

„У име Владе Републике Српске и своје име, поводом 3. маја – Међународног дана слободе медија, упућујем вам искрене честитке, са жељом да наставите да професионално и објективно извјештавате јавност о најважнијим питањима из наше друштвене стварности. Слободни, независни и професионални медији важан су фактор сваког друштва, а новинарска професија један је од главних стубова развоја демократије“, наводи се у честитки премијера Вишковића.

Вишковић је свим новинарима пожелио добро здравље, те много професионалног и личног успјеха.

Svjetski dan slobode medija: BiH nazaduje | Radio Srebrenik

Трећи мај у свијету обиљежава као Дан слободе медија с циљем подизања свијести о значају слободе и независности медија.

Циљ обиљежавања тог Дана, који окупља медијске професионалце, који потом процјењују стање слободе медија и расправљају о могућностима за рјешавање бројних изазова, јесте подизање свијести о важности медијских слобода и њених основних начела.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУлагања у МУП Српске у протеклих пет година 176 милиона КМ
Сљедећи текстКостовић: Закон о медијима – рјешење за највећи број проблема