Насловна Најновије Због комшијског дербија сутра обустава саобраћаја и посебне мјере на Грбавици

Због комшијског дербија сутра обустава саобраћаја и посебне мјере на Грбавици

89
0

У Сарајеву ће сутра крај стадиона Грбавица бити обустављен саобраћај, због одигравања фудбалске утакмице између сарајевских клубова „Жељезничар“ и „Сарајево“, а полиција је најавила да ће предузети све неопходне мјере и да неће дозволити било какав облик насиља и хулиганства.

Комшијски дерби биће одржан сутра, са почетком у 20.00 часова, а полиција ће на улазима у стадион Грбавица вршити претрес посјетилаца.

На састанку министра унутрашњих послова Кантона Сарајево Адмира Катице и полицијског комесара Фатмира Хајдаревића са представницима фудбалских клубова „Жељезничар“ и „Сарајево“, одржаном ове седмице, истакнуто је да ће полиција обезбиједити одржавање утакмице која се игра у оквиру фудбалског првенства БиХ, али ће и истрајати у заштити града и грађана.

Поручено је да не смије бити употребе пиротехничких средстава и уништавања имовине.

Саобраћај Булеваром Ивице Осима, биће обустављен од 16.00 до поноћи, а привремене обуставе саобраћаја најављене су и у околним улицама, због чега ће бити измјена у градском превозу.

Годинама уназад биљеже се сукоби највијачких група ова два клуба, а често за епилог имају повријеђена лица, међу којима и полицајаца, као и материјалну штету.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Аваз.ба
Претходни текстУ Београду почињу “Дани породице“
Сљедећи текстПотрес у Крагујевцу