Насловна Најновије У Београду почињу “Дани породице“

У Београду почињу “Дани породице“

44
0

Манифестација „Дани породице“ почиње данас у Београду и трајаће два мјесеца, а циљ је да се прикажу традиционалне вриједности породице.

Манифестација ће трајати до 15. јуна и овогодишњи „Дани породице“ имаће богатији програм јер је, кажу организатори, породица нуклеус сваког друштва.

Otvoreni Beogradski dani porodice: Ovako je bilo na otvaranju

Циљ ове манифестације јесте да се прикаже културно-умјетнички садржај и све што Београд има, да се истакне јединство породице, традиција, знање, култура, историја.

Програмом је предвиђено отварање манифестације у 11.00 часова на Тргу Републике, а потом ће ту у 18.00 часова бити организован концерт сестара Марине и Марије Гобовић, извођача традиционалне српске музике.

Наступиће и музичка породица Божић, хор Храма Светог Саве, културно-умјетничка друштва и плесне групе, хор Великог културног центра Београд и ансамбл „Бели анђео“.

Tradicija: U Beogradu počinju "Dani porodice" - Glas Srpske

Неки од програма у наредна два мјесеца биће организовани од Теразијске чесме до Калемегданске тврђаве, до доњег Калемегдана, Студентског парка, са свим споредним бочним улицама из Кнез Михаилове.

У оквиру манифестације ће бити 18 тематских зона на бројним локацијама, од почетка Кнез Михаилове улице преко Трга Републике до цјелокупног подручја Калемегдана. Биће постављено 10 бина, једна велика на Тргу Републике и ту ће се сваког викенда одржавати велики вечерњи концерти.

Између осталог, предвиђео је више од 50 фестивала, бројне спортске активности, више од 100 концерата и више од 50 биоскопских пројекција на отвореном на двије локације, као и више од 30 позоришних представа на отвореном.

Počeli Beogradski dani porodice, Šapić: Iznikli su sami, iz potrebe društva

У свим програмима учествоваће више од 350 музичких извођача, више од 50 уличних забављача, више од 40 плесача, 100 ликовних умјетника и културно-умјетничка друштва.

Акценат је ове године посебно стављен на такмичења и турнире, те ће 15. маја на Међународни дан породице, бити додијељене признања и плакете.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Уна.рс, Блиц
Претходни текстУ сриједу наставак суђења Додику и Лукићу
Сљедећи текстЗбог комшијског дербија сутра обустава саобраћаја и посебне мјере на Грбавици