Насловна Најновије Зграда фочанског Центра за културу и информисање ускоро ће добити нови изглед

Зграда фочанског Центра за културу и информисање ускоро ће добити нови изглед

192
0

Зграда фочанског Центра за културу и информисање ускоро ће добити ново рухо. У току је посљедња фаза утопљавања објекта, којом је обухваћена израда фасаде са топлотном изолацијом на спрату. Предвиђена је и замјена дотрајалих олука, те громобранске инсталације.

Радови се одвијају у оквиру пројекта подизања енергетске ефикасности јавних објеката, који суфинансирају Влада Република Српске,  Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Српске и Општина Фоча.

Дотрајала вањска столарија промијењена је у првој пројектној фази. Урађена је и термоизолација на кровној таваници, док је камена фасада у приземље објекта освјежена техником пјескарења.

Динамиком радова и квалитетом досад урађеног посла задовољни су у општинској управи.

-Ово је пројекат на понос свих Фочака. Морамо да водимо рачуна, јер се ради о објекту који датира из педесетих година прошлог вијека и да не нарушимо аутентичност његовог изгледа. Износ инвестиције коју је Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске потписао са извођачем радова је око 333.000 КМ без ПДВ-а, док је Општина Фоча на себе преузела као услов суфинансирање реконструкције гријања. Ми смо свој дио завршили, Фонд са извођачем завршава свој дио и надам се да ћемо ускоро добити један функционалан објекат-рекао је начелник општине Милан Вукадиновић.

ИЗВОРРадио Фоча
Претходни текстОдбојкашице Фоче савладале Пријепоље, одбојкаши изгубили од Бајине Баште
Сљедећи текстСтрељачки клуб „Гласинац“ шести на МОСИ у Колашину