Насловна Најновије Избјегавати путовања у најтоплијем дијелу дана

Избјегавати путовања у најтоплијем дијелу дана

179
0

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБих/ одвија редовно, а због високе дневне температуре из Ауто-мото савеза Српске апелују да возачи путовања пажљиво планирају и избјегавају дуже вожње у најтоплијем дијелу дана.

На дионици магистралног пута Хан Пијесак један-Хан Пијесак два и дионица Хан Пијесак два-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици регионалног пута Рача-Вршани ради возила која су ангажована на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина, као и на ауто-путу Градишка-Бањалука због изградње пословног објекта на одмаралишту Лужани запад.

Због санације дионице магистралног пута Козарска Дубица-Приједор, Улица Краља Александра у Приједору, саобраћај се одвија успорено, а измјена има и на магистралном путу Шарговац-Бањалука један због санације пасареле.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Ламовита-Ивањска због радова на реконструкцији надвожњака жељезничке пруге, као и на дионици магистралог пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи.

На дионици регионалног пута Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављен. Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка на алтернативне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

Измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице због радова на рехабилитацији пута и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње, у току су радови на реконструкцији пута, те се саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Саобраћај се одвија успорено на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац, а измјена има и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

У ФБиХ због санационих радова на мосту Горица за саобраћај је затворена лијева цијев тунела „1. март“ на дионици ауто-пута А-1 Зеница-Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

У току су и радови на петљи Јошаница, а за вечерас у 20.00 часова најављена је обустава саобраћаја на излазу са ауто-пута на Јошаници из правца Мостара.

Због радова на дионици Бихаћ-Каменица саобраћај се обуставља од 7.00 до 17.00 часова. а алтернативни правац је Бихаћ-Вркашић-Каменица-Изачић.

Спорије због радова током дана саобраћа се на магистралним путевима: Ступ-Блажуј, Кисељак-Бусовача, Лашва-Каоник, Травник-Витез, Читлук-Љубушки, Ливно-Шуица, Рипач-Дубовско, на улазу у Бугојно, из смјера Ростова, као и на улазу у Хаџиће.

Због слијегања цесте на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа у функцији је само једна трака, на дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима Градишка, Велика Кладуша, Изачић и Хум, појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ. На осталим задржавања нису дужа од 30 минута. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстДо сриједе црвено упозорење због високе температуре
Сљедећи текстНајављена декларација о заштити имовине – биће упућена локалним скупштинама