Насловна Најновије Најављена декларација о заштити имовине – биће упућена локалним скупштинама

Најављена декларација о заштити имовине – биће упућена локалним скупштинама

166
0

Заједничка изјава, усвојена на састанку предсједника Народне скупштине Републике Српске Ненада Стевандића са предсједницима и потпредсједницима скупштина градова и општина Српске, представља темељ за декларацију о заштити имовине локалних заједница и Републике Српске, речено је у Јутарњем програму РТРС-а.

Предсједник Скупштине града Прњавора Жељко Симић и предсједник Скупштине града Требиња Драгослав Бањак истакли су да је из Републике Српске послата једногласна порука нелегитимном и нелегалном Кристијану Шмиту, а то је да ће интереси Републике Српске бити заштићени и да се неће дозволити њено урушавање.

Симић је нагласио да је важно што су предсједници и потпредсједници скупштина градова и општина Републике Српске сјели за исти сто, без обзира на политичко опредјељење и страначку припадност и заједно са предсједником Народне скупштине, поручили да ће Српска зашитити своје надлежности, првенствено имовину.

Он је истакао да је за деескалацију кризе у БиХ потребно укидање спорног правила Уставног суда БиХ о одлучивању, враћање у оквире Дејтонског споразума и повлачење закона које је наметнуо Кристијан Шмит.

Бањак је навео да ће декларација о заштити имовине бити упућена на усвајање у локалним скупштинама широм Српске.

Подсјећамо, на састанку предсједника Народне скупштине Републике Српске Ненада Стевандића са предсједницима и потпредсједницима скупштина градова и општина Српске усвојена је заједничка изјава у којем је исказана подршка представницима Српске у борби за заштиту надлежности Републике Српске.

Позвали су и међународну заједницу да откаже подршку Кристијану Шмиту који није изабран у складу са процедурама и који нема сагласност Савјета безбједности УН-а. Осудили су и одлуку Уставног суда о измјени Правила Уставног суда. Такође, исказали су оштро противљење да се имовина Српск претвори у „државну имовину БиХ“.

ИЗВОРртрс
Претходни текстИзбјегавати путовања у најтоплијем дијелу дана
Сљедећи текстАлкараз води на АТП листи са 880 бодова више од Ђоковића