Насловна Најновије Извјештај Стејт Департмента нетачан и паушалан

Извјештај Стејт Департмента нетачан и паушалан

168
0

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, истакао је да је извјештај Стејт Департмента о инвестиционој клими у БиХ, потпуно нетачан и паушалан, те доказује да САД и даље некритички поступају по дезинфомацијама које им доставља Америчка амбасада у Сарајеву и амбасадор Мајкл Марфи.

Кошарац је навео да су питање државне имовине ријешили Дејтонски споразум и Устав БиХ и да сва имовина на територији Српске припада искључиво Српској.

„БиХ нема имовину. То је једина истина. Све друге тврдње су лажне и представљају груби настрај на Дејтон и Устав“, написао је Кошарац на „Инстаграму“.

Он је навео да су тенденциозне тврдње о неуставном дјеловању предсједника Републике Српске Милорада Додика и неповољној инвестиционој клими у Српској непријатељиски чин Амбасаде САД у БиХ.

„Ко им је дао мандат да шире неистине?! Препознали смо њихове лоше намјере и константне тежње да политички условљавају руководство Српске. Видљива је њихова перфидна, неистинита и спекулативна намјера, да зауставе инвестиције у Републици Српској. Но, неће им проћи!“, поручио је Кошарац.

Он је додао да Република Српска има одговорно руководство и да ће успјешно завршити финансијску годину, захваљујући пријатељима у региону, Европи и свијету.

„Реализација пројекта у Српској, попут ХЕ `Бук Бијела`, ХЕ `Мрсово`, Вјетроелектране `Хргуд`, Источне гасне интерконекције, ауто-пута Бањалука –          Приједор, те низа других инфраструктурних пројеката, на најбољи начин ће демантовати лажне и злураде тврдње недобронамјерних западних амбасада, на челу са Америчком“, нагласио је Кошарац.

ИЗВОРсрна, фото Poslovne novine
Претходни текстИ сутра сунчано и вруће
Сљедећи текстВладимиру Божовићу онемогућен улазак на прелазу Ранче