Насловна Најновије Владимиру Божовићу онемогућен улазак на прелазу Ранче

Владимиру Божовићу онемогућен улазак на прелазу Ранче

260
0

Бивши амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић, враћен је данас са граничног прелаза Ранче и није му дозвољен улазак у Црну Гору.

Божовић је рекао да је шокиран одлуком државних органа Црне Горе, која је донесена упркос одлуци Управног суда и МУП-а, да му се дозволи улазак.

„Ово је прворазредни скандал, видјели сте пресуду Управног суда и одлуку МУП-а Црне Горе. Ја сам због тога и одлучио да данас поново дођем, али на граничном прелазу Ранче, поново ми је уручено рјешење о забрани уласка“, изјавио је Божовић за портал „Радио телевизије Црне Горе“.

Он је истакао да му је посебно невјероватно, да се ово дешава упркос увјеравањима премијера и министара у Црној Гори, да ће му се омогућити слобода кретања.

Подгоричке „Вијести“ објавиле су јуче, да је МУП Црне Горе поништио одлуку граничне полиције од 30. септембра прошле године, којом је тадашњем амбасадору Србије био забрањен улазак у Црну Гору.

Црногорски МУП је тако поступио по пресуди Управног суда, који је раније утврдио да полиција, када је донијела одлуку да је Божовић „опасан по националну безбједност“, није навела разлоге већ се само позвала на такав став Агенције за националну безбједност.

Управни суд је закључио да су ти подаци, који су били проглашени тајним, морали бити достављени МУП-у, али и њима када су одлучивали.

Божовићу је мјера забране изречена док је био амбасадор у Црној Гори, а у јулу ове године званично је опозван са дужности амбасадора.

Божовићев адвокат Далибор Каварић, рекао је да је Министарство правилно поступило када је поништило првостепено рјешење полиције којим је Божовићу забрањен улазак у Црну Гору.

ИЗВОРсрна, фото Pogled.me
Претходни текстИзвјештај Стејт Департмента нетачан и паушалан
Сљедећи текстСрбија савладала Кину на отварању Мундобаскета