Насловна Вијести Источно Сарајево Источно Сарајево: У наредна два дана концерти солиста, хора и оркестра Музичке...

Источно Сарајево: У наредна два дана концерти солиста, хора и оркестра Музичке академије

353
0

Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву, поводом Свјетског дана музике, у наредна два дана организује два концерта солиста, хора и оркестра.

Први концерт биће одржан сутра у Амфитеатру Електротехничког факултета „Др Вељко Вулетић“ у Источном Сарајеву, а други прекосутра у Цркви Светог Анте у сарајевском насељу Бистрик, најављено је из Музичке академије.

У Лукавици ће сутра у 20.00 часова концерт одржати хор и оркестар са реномираним музички умјетницима Анетом Илић из Београда /сопран/, Монијом Јарак Микулић из Мостара /мецосопран/, Љубомиром Поповићем из Београда /тенор/ и Гораном Kрнетом из Новог Сада /бас/, а под диригентским вођењем маестре Жељке Милановић.

Они ће извести „Нелсон мису“ Јозефа Хајдна, као и дјела композитора Музичке академије, Војина Kомадине, Војислава Ивановића и Дражана Kосорића, са солистима Сањом Стијачић и Слађаном Kовач /флаута/, Александром Ивановић /гитара/, Дејаном Хршум /сопран/ и Филипом Солдат /перкусије/.

У уторак, 21. јуна, у 20.00 часова биће одржан концерт солиста, хора и оркестра Музичке академије у Цркви Светог Анте на Бистрику, а на програму је Хајднова „Нелсон миса“.

ИЗВОРсрна, град Источно Сарајево
Претходни текстЈедно лице погинуло у судару у мјесту Орах
Сљедећи текстСутра посебна сједница на захтјев Додика