Насловна Најновије Карлсон сам предложио интервју са Путином

Карлсон сам предложио интервју са Путином

144
0
Портпарол Кремља Дмитриј Песков, каже да је амерички новинар Такер Карлсон сам предложио да уради интервју са Владимиром Путином и да је руски предсједник на то прилично брзо пристао.
 
Дмитриј Пексов је навео, да је Такер Карлсон лично контактирао Кремљ и предложио интервју са Путином.

– Прегледали смо његове материјале, погледали његову публику, погледали колико уравнотежено покрива одређена питања и дошли смо до закључка да препоручимо председнику да дâ интервју – рекао је Песков за ТВ Русија 1.

Песков је рекао да је Карлсон предвидео да ће се подићи прашина око интервјуа са Путином, али да је интервју самом новинару повећао популарност, преноси РИА Новости.

– И сада му је, колико разумијем, тешко. С друге стране, као прилично паметан човјек, мислим да је предвидео да ће узбуркати емоције – рекао је Песков.

Оцијенио је да Запад постаје све непредвидљивији, додајући да је Кремљ био забринут да ће и прије почетка интервјуа са Путином доћи до „прогона“ Карлсона, што се, како каже, и десило.

Амерички новинар Такер Карлсон, објавио је интервју са Путином на свом сајту, као и на друштвеној мрежи Икс (Твитер) и Јутјубу.

То је први интервју Путина за неки западни медиј од почетка специјалне операције Русије у Украјини, у фебруару 2022. године. Посјета Карслона Русији и интервју са Путином, наишла је на критике великог броја западних медија и појединих политичара и прије него што је интервју објављен.

ИЗВОРРТРС, фото: EPA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT
Претходни текстОрбан: Што прије примити Србију у ЕУ или ћемо је изгубити
Сљедећи текстСрбија против Хрватске – ватерполо “класик“ у четвртфиналу Свјетског првенства