Насловна Најновије Катић изразио задовољство што су још 23 породице добиле станове

Катић изразио задовољство што су још 23 породице добиле станове

232
0

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, изразио је задовољство што су још 23 породице из категорије расељених лица и повратника са подручја ове локалне заједнице добиле кључеве од стана и најавио наставак сличних пројеката.

Катић је у обраћању током церемоније уручења кључева станова рекао да је у пројекту општина учествовала са готово 400.000 КМ.

Он је захвалио институцијама Републике Српске, Министарству за људска права и избјеглице у Савјету министара, Републичком секретаријату за расељена лица и миграције што су омогућили да буде направљена ова зграда у којој су збринути они којима је потребна помоћ.

„Честитам корисницима који су добили станове. Желим им да дуго уживају у њима. Ако Бог да мислим да ћемо сви заједно наставити овакве пројекте и да поново градимо зграде за све оне којима су потребне“, навео је Катић.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да Источно Сарајево у седам дана добило укупно 38 стамбених јединица за људе којима је потребан кров над главом. Он је подсјетио да је град добио подршку за изградњу истих станова на Сокоцу, те да се нешто слично припрема и на Палама.

„У овом граду и општини је много тога започето, али и завршено, а много тога има да се заврши, то показује одлучност и спремност свих нивоа власти да раде заједно и креирају овакве пројекте. Свим корисницима станова желим срећу у новом смјештају, да их у здрављу дуго користе“, поручио је Ћосић.

Пензионери Милојка Оџаковић и Милинко Вуловић рекли су да не могу описати срећу што коначно, након 30 година усељавају у свој стан.

Вуловић, који је 1995. године морао напустити Илиџу, рекао је да је у међувремену четири године био у Вишеграду, након чега је дошао у Источно Сарајево.

„Потуцао сам се свуда, био сам подстанар, а и корисник алтернативног смјештаја. Сада имам свој стан и то је најважније“, рекао је Вуловић, који је и истакнути спортски радник.

Свечаном уручењу кључева присуствовали су и предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлид Хуртић и директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш.

Вишепородични објекат изграђен је у оквиру пројекта затварања колективних центара и алтернативног смјештаја посредством осигурања јавних стамбених рјешења, а укупна вриједност радова износи 1,8 милиона КМ са опремањем.

ИЗВОРсрна, ФБ профил Јован Катић
Претходни текстПале: Пријем за храбре волонтере Црвеног крста
Сљедећи текстСутра и до 39 степени, по подне локално могућа киша