Buffering ...
88,3 MHz Слушај радио уживо 105,6 MHz
Насловна Најновије Кинеска амбасада уручила вриједну донацију Катедри за синологију

Кинеска амбасада уручила вриједну донацију Катедри за синологију

152
0

Представници амбасаде Н. Р. Кине у БиХ уручили су данас вриједну донацију рачунара Катедри за синологију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, као знак захвалности за рад и труд који професори и сарадници ове Катедре улажу у циљу промоције кинеског језика и културе.

Савјетник у Амбасади Н.Р. Кине у БиХ Миао Дакеј истакао је да Катедра за синологију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву представља најквалитетнију базу за учење кинеског језика у БиХ, због чега ће Кинеска амбасада у будућности пружити још снажнију подршку у циљу стварања што бољих услова за рад и развој Катедре за синологију и Филозофског факултета.

Декан Филозофског факултета проф. др Владан Бартула захвалио је представницима Кинеске амбасаде на донацији која представља наставак дугогодишње успјешне сарадње и пријатељства. Бартула је оцијенио да ће ова вриједна донација додатно унаприједити рад Катедре за синологију, пружајући студентима модерну опрему и ресурсе за учење, чиме ће се даље јачати везе између Филозофског факултета и Амбасаде Народне Републике Кине.

Професорица са Катедре за синологију др Јелена Вујичић изразила је задовољство досадашњом сарадњом са Амбасадом и изразила увјерење да ће Катедра за синологију и у наредном периоду наставити да активно ради на популаризацији и афирмацији кинеског језика и културе у Републици Српској и БиХ.

 
ИЗВОРфилозофски факултет
Претходни текстМлади из Хонг Конга у посјети Филозофском факултету
Сљедећи текстПојачан саобраћај у Градишци, Броду и Великој Кладуши