Buffering ...
88,3 MHz Слушај радио уживо 105,6 MHz
Насловна Најновије Млади из Хонг Конга у посјети Филозофском факултету

Млади из Хонг Конга у посјети Филозофском факултету

155
0

Група младих из Хонг Конга посјетила је данас Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву и састала се студентима Катедре за синологију Филозофског факултета.

Савјетник у Амбасади Кине у БиХ Миао Дакеј изразио је задовољство што студенти са Пала и студенти из Хонг Конга могу без икаквих језичких баријера разговарати и остваривати сарадњу, што је могуће захваљујући успјешном раду Катедре за синологију која годинама успјешно афирмише кинески језик и културу.

Представник групе младих из Хонг Конга господин Јен рекао је да су млади из Хонг Конга на балканској турнеји која има за циљ да се млади из Кине упознају са локалним културама и младим људима како би размјенили искуства, знања и развили нова познанства.

Декан Филозофског факултета проф. др Владан Бартула захвалио је на посјети и нагласио да су врата Филозофског факултета увијек отворена за сарадњу и подсјетио да је Факултет посвећен раду на стварању квалитетнијег образовног амбијента.

Професорица са Катедре за синологију др Јелена Вујичић истакла је значај ове посјете и чињенице да су Филозофски факултет Пале и Катедра за синологију уврштени на списак градова које ће млади из Хонг Конга посјетити на својој турнеји по Балкану што, како она оцјењује, свједочи о томе да су Факултет и Катедра за синологију препознати, не само у локалним већ и глобалним оквирима, као важан центар за изучевање кинеског језика и културе.

 
ИЗВОРфилозофски факултет
Претходни текстРадно вријеме на подручју општине Рогатица током новогодишњих и божићних празника
Сљедећи текстКинеска амбасада уручила вриједну донацију Катедри за синологију