Насловна Најновије Кнежевић позвао Спајића да до петка Скупштини достави резолуцију о Јасеновцу

Кнежевић позвао Спајића да до петка Скупштини достави резолуцију о Јасеновцу

37
0

Предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић позвао је црногорског премијера Милојка Спајића да до сљедећег петка достави Скупштини приједлог резолуције о геноциду у Јасеновцу, како је навео, „не због мене већ због српског народа који га је гласао“.

– Пошто је премијер Милојко Спајић јуче пред читавом црногорском јавношћу саопштио да ће поднијети резолуцију о геноциду у Јасеновцу, јавно га позивам да достави приједлог резолуције о геноциду до сљедећег петка како би по скраћеној процедури у Скупштини осудили геноцид над српским, јеврејским и ромским народом у Јасеновцу – навео је Кнежевић у саопштењу за јавност.

Он сматра и да је то довољно времена за предлагање резолуције.

– С обзиром на то да за геноцид у Јасеновцу није потребно радити никаква додатна истраживања, консултовати експерте, да су бројке од најмање 700.000 убијених Срба, Јевреја и Рома истините, неумољиве и ужасавајуће, сматрам да је сасвим довољно времена да се резолуција о геноциду у Јасеновцу и званично формализује – казао је Кнежевић.

Поручио је да неће прихватити никакве, како је казао, синткасичке вратоломије и намјеру да се геноцид у Јасеновцу, „одједном претвори у присилно пливање у Сави и случајна вјешања на врбама“.

– Превише је наших мртвих под земљом да бисмо им сваки дан превртали кости резолуцијама за једнократну употребу. Дакле, ево прилике премијеру Спајићу да одржи јавно дату ријеч, и покаже како има исти однос и према страдању српског народа, тако што ће доставити Скупштини приједлог резолуције о геноциду, а не о злочину у Јасеновцу – саопштио је Кнежевић.

Кнежевић је оцијенио да би, како је казао, волио да гријеши.

– Бог ми је свједок за то, али се плашим да премијер Спајић ипак неће поднијети резолуцију о геноциду, а ја га преклињем да то учини, не због мене, него због српског народа без чије подршке ни Јаков Милатовић ни он не би постали то што јесу – закључио је Кнежевић, пренијели су подгорички медији.

ИЗВОРТАНЈУГ
Претходни текстПленковић предао Милановићу потписе за састав нове Владе Хрватске
Сљедећи текстОво је цијена школарине на факултетима у Српској за академску 2024/25. годину