Насловна Најновије Пленковић предао Милановићу потписе за састав нове Владе Хрватске

Пленковић предао Милановићу потписе за састав нове Владе Хрватске

28
0

У присуству сарадника и медија лидер ХДЗ-а и премијер техничке Владе Хрватске Андреј Пленковић предао је данас предсједнику државе Зорану Милановићу 78 потписа за добијање мандата за формирање нове извршне власти након парламентарних избора 17. априла.

Владу Хрватске формираће ХДЗ и Домовински покрет уз подршку два посланика мањинских странака и посланице Весне Вучемиловић, која је напустила Суверенисте да би дала подршку Пленковићу. 

Вучемиловић је сестра оснивача Домовинског покрета, хрватског естрадног пјевача, Мирослава Шкоре, који је након неспоразума у том покрету престао да се бави високом политиком.

У новој хрватској Влади, за разлику од претходна два мандата, неће бити Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорада Пуповаца, што је био изричит захтјев Домовинског покрета, тј. Ивана Пенаве, градоначелника Вуковара. 

Пенава је својевремено напустио ХДЗ због нетрпељивости и неслагања са Пленковићем.

Након предаје потписа, Пленковић је напустио Пантовчак не обративши се новинарима, а изјаву није дао ни Милановић.

Њихов сусрет је трајао десетак минута. Иако није било планирано, ипак је дозвољено снимање на пар секунди, али не и самог сусрета Милановића и Пленовића тако да се не зна да ли су се руковали нити размијенили коју ријеч.

ИЗВОРТАНЈУГ
Претходни текстНешић: Треба размислити о одлагању локалних избора
Сљедећи текстКнежевић позвао Спајића да до петка Скупштини достави резолуцију о Јасеновцу