Насловна Најновије Ковачевић: Никола Гардовић убијен у свом Сарајеву само зато што је био...

Ковачевић: Никола Гардовић убијен у свом Сарајеву само зато што је био Србин

126
0

Делегат СНСД-а у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић положио је данас цвијет испред Старе цркве на Башчаршији, на мјесту гдје је на данашњи дан 1992. године убијен Никола Гардовић.

Ковачевић је на свом Инстаграм налогу написао да је „Никола Гардовић убијен у свом Сарајеву само зато што је био Србин и зато што је на свадби свог сина носио српску заставу, коју су послије убиства убице запалиле“.

– Тог 1. марта 1992. године у БиХ је одржаван и незаконити и неуставни референдум о независности. Недозвољеним прегласавањем Срба, Муслимани и Хрвати су донијели одлуку о референдуму и у референдумском питању лицемјерно спомињали равноправност и за Србе. Да покажу на какву равноправност за Србе су стварно мислили, нису могли причекати ни један дан – навео је Ковачевић.

Ковачевић је истакао „да су пуцњем у Николу у ствари пуцали у цијели српски народ и у мир“.

– У рату који су хтјели, Николиног убицу су наградили и поставили за команданта бригаде. Нико од чланова породице Николе Гардовића више не живи у Сарајеву. Као ни 150.000 Срба који су у Сарајеву живјели прије рата. Као ни више од пола милиона Срба у Федерацији БиХ, колико их је прије рата живјело у том дијелу БиХ. У којем данас славе – нагласио је Ковачевић.

Ковачевић је поручио да је „тужно и проклето такво славље“.

– Нека је вјечна памјат Николи Гардовићу. И свим невино страдалим жртвама грађанског рата у БиХ, без обзира на вјеру и на нацију. Нека живи мир и нека је вјечна Република Српска! – написао је Ковачевић.

ИЗВОРртрс
Претходни текстЂоковић се пласирао у треће коло турнира у Дубаију
Сљедећи текстПочео припремни програм за 39 будућих првачића