Насловна Најновије Комеморација Mилици Mарковић; Додик се уписао у Књигу жалости (ФОТО)

Комеморација Mилици Mарковић; Додик се уписао у Књигу жалости (ФОТО)

309
0

У Бијељини је одржан комеморативни скуп поводом смрти директора Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ Милице Марковић.

Комеморацији, која је одржана у Народној библиотеци „Филип Вишњић“, присуствовао је и предсједник Републике Српске Милорад Додик, који се уписао у Књигу жалости.

Додик је навео да су љубазност, топлина и подршка Марковићеве били извор снаге и инспирација за многе и да ништа не може замијенити губитак људске душе која је била драгоцјена свима који су је познавали.

– Нашој Милици Марковић… Ништа не може замијенити губитак људске душе која је била драгоцјена свима који су је познавали. Милицина љубазност, топлина и подршка били су извор снаге и инспирација за многе. Овај губитак је неизмјеран и нећемо заборавити како је Милица доприносила нашим животима. Нека јој душа нађе мир и спокој у вјечности, а њени најмилији нађу утјеху у свим лијепим успоменама које су са њом дјелили – написао је Додик у Књизи жалости која је отоврена у Народној библиотеци „Филип Вишњић“.

Додик се уписао у Књигу жалости (Фото: РТРС)

Сахрана ће бити обављена у 13.00 часова на Градском гробљу у Пучилама.
Комеморација Милици Марковић (Фото: РТРС)

Изразе најдубљег саучешћа поводом смрти Марковићеве упутили су највиши званичници Републике Српске.

Милица Марковић рођена је 2. новембра 1967. у Бијељини, гдје је завршила основну школу и гимназију. Дипломирала је на Филозофском факултету у Новом Саду на Одсјеку за романске језике.

Била је посланик у Народној скупштини Републике Српске и Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, а потом и посланик у Савјету Европе од 2006. године до 2018. године.

За директора ФИПА именована је 2020. године. Била је члан СНСД-а од 2001. године.

Милица Марковић имала је веома богату каријеру, али је, прије свега, била пожртвована мајка, пријатељ, колега и сарадник.

ИЗВОРртрс
Претходни текстУ пожару у Градачцу повријеђен радник Куле
Сљедећи текстСудски процес Додику и Лукићу почиње 16. октобра