Насловна Најновије Компанија „Мраз“ д.о.о. Пале планира проширење производних капацитета у општини Власеница (Фото)

Компанија „Мраз“ д.о.о. Пале планира проширење производних капацитета у општини Власеница (Фото)

245
0

Компанија „Мраз“ д.о.о. Пале, једна од водећих компанија у области текстилне индустрије планира проширење производних капацитета у општини Власеница.

Тим поводом, у просторијама Шумарског факултета у Власеници јуче је уприличена презентација ове компаније, на којој је присуствовао велики број заинтересованих жена.

„Циљ нам је да једну пословницу отворимо у Власеници, надам се да ћемо за око два мјесеца да приступимо првом кораку, а то је покретање производње, обука и преквалификација 15 – 20 радника, те да ћемо до краја године успјети да покренемо један производни погон са 50 радника. Нама ово дјелује као један велики потенцијал. Вјерујем да ћемо врло брзо имати прве резултате, детаљно ћемо анализирати анкетне листиће које смо добили на презентацији и огласићемо се у наредном периоду. Захвални смо начелнику и општини Власеница на начину на који су реаговали, како су припремили и осмислили стратегију да ова прича успије“ – изјавио је Младен Ковачевић, директор фирме „Мраз“.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић истакао је да ће локална заједница бити на располагању носиоцима привредне активности, како би се ова компанија остварила у Власеници.

 „Моје задовољство је да је господин Младен Ковачевић као директор и власник фирме дошао са својим сарадницима да на један најбољи начин покаже ко су они и прикаже комплетну слику онога што нуде. По овоме што смо видјели заиста је велики број заинтересованих жена, од власника смо могли да чујемо да су услови за рад идеални, све оне референце које се траже су добре. Чињеница је да имамо доста жена које раде у неким другим општинама, а на овај начин ћемо створити услове да не путују и да остваре радна права у својој заједници. Следећи корак ће бити да Младен и ја контактирамо предсједника Владе и да се договоримо како и на који начин наједноставније ова компанија може да преузме садашњу фирму Еластик, да се задржи производни погон који она већ посједује, број запослених који ту раде, те да се он прошири на много већи број“ – реако је начелник Мирослав Краљевић.

„Мраз“ д.о.о. Пале почело је са радом 1980. године као мала кројачка радионица са неколико радника, а сада осим у сједишту друштва у Палама, има своје производне погоне у Рогатици, Невесињу и Фочи, и броји око 400 радника.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстМИП доставио Гутересево писмо након што је Цвијановићева набројала чланове закона које су прекршили
Сљедећи текстКУД „Романијска Луча“ на смотри фолклора „Шумадијски опанак“