Насловна Најновије Концерт посвећен трагично настрадалом Драгану Ђокићу

Концерт посвећен трагично настрадалом Драгану Ђокићу

218
0

Српско соколско друштво „Краљ Петар Ујединитељ“ из Вишеграда организовало је меморијални концерт „Срце нам је тамо гдје си ти“, посвећен трагично настрадалом кореографу овог друштва Драгану Ђокићу.

Као гости вишеградских фолклораша наступили су Културно-умјетничко друшто /КУД/ „Вук и Наум“ из Топонице, КУД „Козара“ из Горњих Подградаца код Градишке и гуслар Дарко Лечић.

Умјетнички руководилац Српског соколског друштва „Краљ Петар Ујединитељ“ Данијеле Шућур рекла је да се држе онога чему их је учио Ђокић који је трагично настрадао прије 12 година.

„Представили смо се играма из Шумадије, Гламочким нијемим колом, играма из околине Златибора и Лесковца, а најмлађа група представила се дјечијим сплетом игара“, каже Шућур.

Кореограф Владимир Андоновић рекао је да су чланови КУД-а „Вук и Наум“ из Топонице први пут у Вишеграду како би одали почаст рано преминулом Ђокићу.

„Ту смо међу пријатељима, и надамо се да ћемо унаприједити сарадњу, не само наших друштава, већ и општина, те да ће пријатељске везе постати братске“, истакао је Антоновић.

Предсједник КУД-а „Козара“ из Горњих Подградаца код Градишке Небојша Шиник рекао је да је ово друштво једно од најстаријих у региону и да се на концерту у Вишеграду представило играма из Груже и Шумадије.

Концерт је одржан синоћ у препуној сали вишеградског Културног центра.

ИЗВОРсрна
Претходни текстМеси главни кандидат за највеће фудбалско признање
Сљедећи текстСутра донаторско вече „С љубављу храбрим срцима“