Насловна Најновије Кошарац: БиХ ће бити онолико колико поштујете Српску

Кошарац: БиХ ће бити онолико колико поштујете Српску

299
0

БиХ ће бити онолико колико поштујете Републику Српску – то је све што треба знати о суверенитету БиХ, поручио је министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац.

Кошарац је нагласио да је БиХ састављена од два ентитета и три конститутивна народа, те да ниједна одлука на заједничком нивоу не може бити усвојена без Републике Српске.

– То знају и Бећировић и Хелез и читава плејада оних који се куну у суверенитет БиХ. Ако је суверена, покушајте донијети било коју одлуку без представника Српске Наравно да вам је познато како ће то завршити и да се суверенитет БиХ завршава управо тако – на покушају –  навео је Кошарац на Инстаграму.

Република Српска се пита, поручио је Кошарац, те додао да су уставни капацитет Српске и њена Уставом и Дејтоном загарантована права неупитна.

– Не знам зашто дио сарајевске политичке структуре упорно замајава јавност причом о суверенитету БиХ. Зашто у свијету причају неистине, зашто се служе фалсификатима и само њима познатим (дез)информацијама?! – упитао је Кошарац.

Према његовим ријечима, бошњаким политичарима било би много корисније да коначно схвате да их странци вуку за нос, те да одбаце утицај страног фактора.

– Вратите се у уставне оквире и подржите унутрашњи договор два ентитета и три конститутивна народа без страног интервенционизма. То је једини модел. Ви то добро знате! – поручио је Кошарац.

ИЗВОРртрс
Претходни текстЗаплијењено оружје и ухапшено 14 особа
Сљедећи текстДодик: Срби су етнички очишћени из Федерације БиХ