Насловна Вијести Кошарац: Министри из ФБиХ блокирали гасификацију

Кошарац: Министри из ФБиХ блокирали гасификацију

285
0

Савјет министара данас није постигао потребан консензус у вези са појединачним приједлозима за вођење преговора ради закључивања преднацрта споразума БиХ са Хрватском и Србијом о изградњи гасовода.

На ванредној телефонској сједници изостала је подршка за вођење преговора између БиХ и Србије о изградњи гасовода „Нова источна интерконекција“ на правцу од границе двије земље до Новог Града. Консензуса није било ни за преговоре о изградњи гасовода „Јужна интерконекција БиХ и Хрватске“.

Министар спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац рекао је за РТРС да је изостала подршка министара из Федерације БиХ.

– Имамо низ примјера, посљедњи је овај о гасификацији. Ја бих рекао из потпуно необјашњивих разлога с обзиром на чињеницу да смо имали интензивне разговоре с колегама из ФБиХ гдје смо имали увјеравања да постоји политичка сагласност да се данас гласа и за јужну и за нову источну интеконекцију. Имам осјећај да су ишли са варијантом „немој да дозволимо Републици Српској, па не морамо ни ми“. Наш је став ту био потпуно јасан, нема кретања кад је у питању јужна интерконекција уколико нема ни кретања посебно кад је у питању ова источна интерконеција.Имали смо јутрос такве напоре да одвојимо јужну и источну интерконекцију, ми нисмо наивни – навео је Кошарац.

 
ИЗВОРртрс
Претходни текстНаставља се велики пад цијене нафте
Сљедећи текстЕмисија „Пулс града“ 05.07. (ВИДЕО)