Насловна Најновије Кошарац: Опозиција ће одговарати пред судом народа или правосудним институцијама

Кошарац: Опозиција ће одговарати пред судом народа или правосудним институцијама

184
0

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да опозиционе партије неће успјети у намјери да прекроје изборну вољу грађана Републике Српске ни након поновног бројања гласова за предсједнички ниво.

„Милорад Додик је вољом српског народа изабран за новог предсједника Републике Српске. Вољу народа не могу побиједити удружени опозициони смутљивци, охрабрени западним амбасадама и подржани различитим махинацијама ЦИК-а БиХ“, поручио је Кошарац у изјави за Срну.

Према његовим ријечима, евидентно је да опозициона тактика пада у воду након што је окончано незаконито контролно пребројавање гласова у Бањалуци, Бијељини, Добоју и Зворнику.

Кошарац је нагласио да је Милорад Додик увјерљиво побиједио опозиционог кандидата Јелену Тривић.

„Узалуд је опозицији комплетна предизборна и постизборна фарса и шарада. Није им била довољна бламажа након срамног лажирања изборне побједе и свјесне обмане грађана. Обрукали су се за све британске фунте! Наставили су са манипулацијама и на улици дословно подстицали незакониту одлуку ЦИК-а БиХ о поновном бројању гласова“, навео је Кошарац.

Он је истакао да се ПДП и СДС нису зауставили ни на томе, па су све гласнији у захтјевима за понављањем избора.

„Очигледно је да не постоје ни моралне ни законске баријере које опозиција не либи да премости како би остварила свој циљ – дестабилизацију институција Републике Српске. Све опције су им у игри, осим једине исправне – да достојанствено признају пораз на изборима и поштују вољу грађана Српске“, оцијенио је Кошарац.

Према његовим ријечима, циљ ПДП-а и СДС-а је да изазову инциденте и сукобе како би изборне побједнике Милорада Додика и СНСД окарактерисали као дестабилизујући фактор.

Кошарац је додао да је опозиција добила такав задатак и да га проводи заједно са појединим структурама из политичког Сарајева.

„О томе најбоље свједочи инцидент испред дворане ‘Зетра’, када је полиција Кантона Сарајево беспотребно зауставила и задржала акредитоване посматраче СНСД-а. Знамо да опозиција поступа по инструкцији чији је циљ свакодневно пласирање лажи, провокација, напада, пријетњи и стављања мета на чело Милораду Додику и члановима СНСД-а“, нагласио је Кошарац.

Због тога је, како је навео, оправдано поставити питање кривичне одговорности представника опозиције.

„Опозиција ће кад-тад одговарати, било пред судом народа, било пред правосудним институцијама за све што ради. Они могу да мисле да ће успјети да се сакрију иза незаконитих одлука ЦИК-а, али ће све незаконитости бити анализиране, као и питање смјене ионако нелегитимног састава ЦИК-а“, рекао је Кошарац.

Према његовим ријечима, ЦИК БиХ мора бити независна институција чији ће чланови бити професионалци, а не припадници губитничких политичких партија као што је то данас случај.

„Крајње је вријеме да опозиција схвати да их ЦИК не може изабрати. Грађани Српске бирају и изабрали су Милорада Додика за предсједника Републике. Народна воља је побиједила опозицију и ЦИК“, закључио је Кошарац.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСредства за санирање депонија „Крупачке стијене“ и „Станишића долови“
Сљедећи текстРолингстонси послије 18 година коначно избацују нови албум