Насловна Најновије Кошарац: Представници „тројке“ на дневној основи праве атмосферу против Српске

Кошарац: Представници „тројке“ на дневној основи праве атмосферу против Српске

47
0
По налогу амбасадора САД у БиХ Мајкла Марфија, представници странака „тројке“ на дневној основи праве атмосферу против Републике Српске и предсједника Милорада Додика, а то ће им се обити о главу, јер ће страдалник бити БиХ, истакао је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.
 

Кошарац је навео да је жалосно што „тројка“ упорно призива међународни интервенционизам, показујући тиме невјероватан политички аматеризам.

– Неће им проћи тај задати политички императив да Сарајево и странци поништавају изборну вољу грађана Српске. Српска зна свој пут и демократски одговор на таква настојања – нагласио је Кошарац.

Он је навео и да није новост да „тројка“ понизно и беспоговорно слуша странке и прихвата наметнута рјешења, наводећи да је „памет“ „тројке“ у Амбасади САД и ОХР-а, те да су представници ових странака искључиво мегафони.

– Њихово је само да, попут покварене плоче кажу „да“ на све што им амбасадор САД у БиХ Мајкл Марфи, Кристијан Шмит и компанија делегирају као задатак – написао је Кошарац на друштвеној мрежи Инстаграм.

 

Коментаришући изјаву посланика Наше странке у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Предрага Којовића да „коалиција на нивоу БиХ више не постоји“, Кошарац је нагласио да она не постоји, јер није ни постојала, истичући да се институције на заједничком нивоу састављају од представника Републике Српске и Федерације БиХ ФБиХ.

– Зато ме и не чуди што Којовић мисли да од /Кристијана/ Шмита нема даље, нити може боље. Не смета њему што је нелегитимни странац погазио Устав земље у коју се куне. Не смета њему ни наметање закона. Све то Којовићу и иним којовићима иде у рок службе западним амбасадама – рекао је Кошарац и додао да „тројка“ по сопственом признању, ипак веже коња гдје јој ага каже.

Кошарац је напоменуо да је чињеница да „тројка“ избјегава оно на чему инсистира Република Српска, а то је договор два ентитета и три конститутивна народа, уз поштовање Устава и дејтонске структуре.

Он је констатовао да се „тројка“, умјесто домаћем рјешењу, упорно окреће странцима и бира да буде марионета појединих амбасада.

ИЗВОРртвис
Претходни текстУсвојен Извјештај о раду градоначелника и Градске управе Источног Сарајева (Видео)
Сљедећи текстОдложено гласање о резолуцији о Сребреници – доказ да они који су направили нацрт немају сигурну већину