Насловна Најновије Кошаркашима „Сокоца“ потребна финансијска подршка за даље такмичење

Кошаркашима „Сокоца“ потребна финансијска подршка за даље такмичење

190
0

Иако су кошаркаши „Сокоца“ успјели да се у првој полусезони изборе за мјесто у самом врху на табели Прве лиге Републике Српске, недостатак средстава могао би довести у питање њихово даље такмичење у шампионату, рекао је Срни тренер овог клуба Томислав Тамбурић.

Он је подсјетио да су кошаркаши „Сокоца“ минулог викенда на домаћем терену побиједили бањалачки „Академија-Борац“ у посљедњој утакмици првог дијела првенства и сада по броју бодова дијеле друго мјесто на табели Прве лиге Републике Српске са екипом рогатичке „Младости“.

Тамбурић се заједно са навијачима овог тима радује успјеху кошаркаша „Сокоца“, али га, како каже, јако забрињава стање у клубу због недовољне финансијске подршке што доводи у питање наставак њихове игре у Првој лиги Српске.

„Имамо убједљиво најмањи буџет међу клубовима Прве лиге, када је ријеч о подршци из буџета локалне заједнице и очекујемо обећању помоћ из Града Источно Сарајево, па смо дошли у ситуацију да се питамо, како даље у шампионату Српске“, пита Тамбурић.

Он је навео да прволигашки кошаркашки клубови у сусједним општинама добију чак и до три пута више средстава из локалних управа, је су трошкови лиге захтијевају више средстава, те подсјетио да општина Соколац осим према кошаркашком има обавезу и према одбојкашицама „Гласинца“ и истоименом Рукометном клубу који су такође прволигаши Српске.

Тренер Тамбурић је упутио апел локалној и градској власти да заједнички помогну финансирање соколачког Кошаркашког клуба који је успио да се уз све материјалне тешкоће избори за такмичења са најбољим клубовима у Српској, те да, како каже, изњедрио врло успјешне младе кошаркаше за чије ангажовање су заинтересовани најуспјешпнији клубови и ван Републике Српске.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је Срни да измирује своје обавезе према спортским клубовима, па тако и према Кошракашком клубу „Соколац“ што се може доказати у сваком тренутку.

Према ријечима предсједника Кошаркашког клуба“Соколац“ Бојана Копривице, проблем код суфинасирања клуба настаје што општина Соколац није измирила све планиране обавеза према овом клубу.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица,рекао је Срни да општина Соколац у складу са својим могућностима издваја за Кошаркашки клуб, да је у прошлој години измирено свих 20.000 КМ, да је до сада уплаћен највећи дио обавезе, те да ће преостале још 3.000 КМ пребацити кошаркашима до краја буџетске године.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра комеморација академику Рајку Петровом Ноги у Палама
Сљедећи текстУ акцији „С љубављу храбрим срцима“ прикупљено више од милион КМ