Насловна Најновије КП „Рад“ припремљено за зимско одржавање око 90 километара саобраћајница

КП „Рад“ припремљено за зимско одржавање око 90 километара саобраћајница

285
0

Комунално предузеће „Рад“ припремљено је за зимско одржавање око 90 километара саобраћајница на подручју општине Источно Ново Сарајево, изјавио је директор Бојан Јолић.

„Иако смо већ мјесец дана у зимској сезони, до сада нисмо имали већих падавина. Снијег који је пао очишћен је у најкраћем року, а редовно посипамо саобраћајнице на дијеловима гдје постоји опасност од формирања поледице и леда“, рекао је Јолић Срни.

Он је истакао да је набављена довољна количина абразивног материјала за посипање путева, а током љета је рађен ремонт механизације.

„Механизација, иако застарјела, припремљена је и функционише. Увијек постоје могућности кварова и непредвиђених околности, али то настојимо да отклонимо и да се што ефикасније прилагодимо ситуацији на терену. Уколико се деси застој, то је тренутно, док не извршимо прекомпозицију возила за проритете које одржавамо“, нагласио је Јолић.

Јолић је објаснио да према уговору са Општинском управом имају три приоритетне групе саобраћајница, плус тротоари и јавни паркинзи, које предузеће „Рад“, такође, одржава.

Он је указао на то да код грађана забуну ствара проходност и чишћење путева, што су различити појмови.

„Проходност пута је нешто што се ради у моменту док снијег пада. Чишћење наступа након престанка падавина, када се улази у рашчишћавање снијега и проширивање путева“, појаснио је Јолић.

Он је подсјетио да се према прописима други проритет саобраћајница чисти 48 часова, а трећи 72 часа након престанка падавина, истакавши да се до сада није десило да грађани чекају толико на чишћење другог и трећег приоритета.

Када је ријеч о возном парку, Јолић је нагласио да је најстарији камион стар више од пола вијека, а најмлађи 36 година, због чега увијек постоји могућност кварова, те да радници улажу максималне напоре како би ту механизацију одржали у пристојном стању.

Јолић је рекао да су у преговорима са Општинском управом и начелником Источног Новог Сарајева Јованом Катићем да се обезбиједе додатна средстава за набавку механизације неопходне за љетно и зимско одржавање.

„Евидентно је да се општина невјероватном брзином шири и урбанизује и да су све већи захтјеви грађана и Општинске управе према нашем предузећу да ствари држимо под контролом. Зато нам је потребна набавка нове механизације и опреме“, закључио је Јолић. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстСрпска богатија за 28 беба
Сљедећи текстОдбор: Криминалне групе дјелују против Срба на подручју Лукавца, Завидовића и Маглаја