Насловна Најновије Кривична пријава Карићеве против Ћосића додијељена тужиоцу

Кривична пријава Карићеве против Ћосића додијељена тужиоцу

352
0

Кривична пријава против градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића (СНСД) запримљена је и додијељена тужиоцу у рад, потврдила је за портал „Авазa” портпарол Тужилаштва Кантона Сарајево Азра Бавчић.

Тужилаштву су кривичну пријаву поднијели градоначелница Сарајева Бењамина Карић и министар комуналне привреде Кантона Сарајево Алмир Бечаревић.

Тужилаштво Кантона Сарајево ће провјерити наводе из кривичне пријаве како би се утврдило да ли има елемената кривичног дјела.

Ћосића су пријавили за јавно изазивање или распаљивање народносне, расне или вјерске мржње, раздора или нетрпељивости међу конститутивним народима и осталима који живе ФБиХ.

Разлог за подношење кривичне пријаве је табла на којој је писало “Добродошли у Источно Сарајево, град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево”, а која је била постављена на улаз у Источно Сарајево.

На шест кључних улаза у Источно Сарајево 30. јуна су постављене табле са називом и подручја града на српском и енглеском језику, на којима је истакнут податак да је 157.000 Срба морало напустити Сарајево.

Након тога је градоначелница Сарајева Бењамина Карић поднијела кривичну пријаву против Ћосића за, како је навела, “изазивање или распиривање националне, расне или вјерске мржње”.

Њој је Ћосић одговорио да се смири и ужива у лијепим данима.

ИЗВОРsrpskacafe.com
Претходни текстОдбојкашице Србије допутовале на Пале на припреме (ВИДЕО)
Сљедећи текстКошарац у Бриселу потписао Споразум о приступању БиХ програму ЕУ за јединствено тржиште