Насловна Најновије Кристина Стојковић најбоља атлетичарка Српске у јуниорској конкуренцији

Кристина Стојковић најбоља атлетичарка Српске у јуниорској конкуренцији

624
0

Чланица Атлетског клуба „Сан“ из Прњавора Кристина Стојковић, изабрана је за најбољу атлетичарку Републике Српске у јуниорској конкуренцији у прошлој години, одлучено је на Скупштини Атлетског савеза Српске одржаној у Теслићу.

Предсједник Атлетског клуба „Сан“ Далибор Врховац рекао је Срни да је Кристина овим успјехом комплетирала у својој каријери титуле најбоље у свим узрасним категоријама.

Ова Прњаворчанка је до сада на званичним првенствима Републике Српске, БиХ и Балкана, митинзима, кросевима и уличним тркама освојила 142 медаље.

„У прошлој години Кристина је освојила двије златне, шест сребрних и седам бронзаних медаља на првенствима Републике Српске и БиХ, док је у јуну на европским Олимпијским играма у Пољској, са репрезентацијом БиХ поставила нови сениорски рекорд БиХ у мјешовитој штафети четири пута 400 метара“, појаснио је Врховац.

Успјех ове младе атлетичарке у 2023. години огледа се и у обарању личних рекорда постигнутих на 100, 200 и 300 метара, док је у дворани поставила најбољи резултат Републике Српске за јуниорке на 200 метара.

„Пред Кристином и нашим клубом ове године су нови изазови и бројна такмичења широм Европе са којих се очекују још бољи резултати“, рекао је Врховац.

Он је захвалио генералном спонзору клуба Дарјану Ђурићу што четврту годину заредом помаже атлетичарима да достојно представљају Прњавор на свим такмичењима на којима су до сада учествовали.

ИЗВОРсрна, фото Prnjavorinfo.com
Претходни текстТопло и вјетровито са обилнијом кишом на југу
Сљедећи текстВитни Хјустон – глас генерације