Насловна Најновије Критично у Пакистану, заробљенима у жичари достављени лијекови

Критично у Пакистану, заробљенима у жичари достављени лијекови

295
0

Покушаји специјалаца да изведу акцију спашавања шестеро дјеце и двије одрасле особе из жичаре која се клати на висини од 274 метара, на једној сајли, у планинском, сјеверозападном дијелу Пакистана засад су неуспјешни, јављају локални медији преносећи информације и изјаве с терена.

Дјеца су путовала у школу у покрајини Кхyбер Пакхтунква када је једна од сајли гондоле пукла у 9 ујутро по локалном времену у уторак, према пакистанској Националној управи за управљање катастрофама (НДМА).

Хеликоптер за надзор први је стигао до локације, прије него што је стигао већи хеликоптер, како би се осигурало да има довољно мјеста за превоз свих који се спашавају, рекао је локални званичник Танвеер Ур Рехман.

Двојица ученика који су у жичари губе свијест, рекао је један од путника за пакистански медиј Гео Њуз.

Спасилачко особље пренијело је путницима путем спасилаца лијекове против мучнине, рекао је Ур Рехман, додајући да су заробљенима такође дати лијекови за поремећаје рада срца.

Рекао је да ће хеликоптери остати у зраку док се операција спашавања не доврши јер је њихово спуштање узроковало да се преостали кабал превише помакне.
Према ријечима Гулфараза, дјечак који је срчани болесник има 16 година и наводно је био без свијести два сата.

Велика надморска висина, јаки вјетрови и накривљена жичара отежавају спасиоцима извлачење осмеро људи заробљених у возилу.

Медији су првобитно објавили информацију да је осморо дјеце и двоје одраслих заробљено у жичари која се налази на 365 метара изнад земље.

ИЗВОРн1
Претходни текстИз буџета града 170.000 КМ за спорт, културу и невладине организације
Сљедећи текстЗемљотрес у Турској