Насловна Најновије Кључ напретка у поштовању Дејтона и дијалогу домаћих политичара

Кључ напретка у поштовању Дејтона и дијалогу домаћих политичара

182
0
Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Источном Сарајеву са амбасадором Руске Федерације у БиХ Игором Калабуховом о актуелној политичкој ситуацији у БиХ.
 

Додик је упознао Калабухова о политичким темама важним за Републику Српску, те нагласио да Српска никада неће и не може прихватити самозваног високог представника Кристијана Шмита, нити његово наметање било каквих одлука, а поготово када је ријеч о отимању имовине Републици Српској.

Калабухов је подсјетио на принципијелни став Руске Федерације да се Кристијан Шмит не може сматрати високим представником без одговарајуће резолуције Савјета безбједности УН, те да он нема никаква овлаштења за вршење било каквих активности у БиХ.

Поновио је да се Руска Федерација залаже за очување Дејтонског споразума, уз дијалог домаћих политичара заснован на узајамном поштовању два ентитета и три конститутивна народа у БиХ.

Додик и Калабухов су констатовали да је кључ успјеха и будућности БиХ у Дејтонском мировном споразуму, те да било какаво мијешање са стране само доводи до непотребне детабилизације, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.

Саговорници су истакли опредијељеност за развој сарадње Русије и Републике Српске, с циљем економског, привредног и сваког другог просперитета на обострано задовољство.

 
ИЗВОРртрс
Претходни текстЊемачка у полуфиналу Мундобаскета
Сљедећи текстДом народа ПС БиХ усвојио измјене и допуне Закона о ВСТС