Насловна Најновије Лазар Матић најбољи спортиста општине Источно Ново Сарајево

Лазар Матић најбољи спортиста општине Источно Ново Сарајево

301
0

Члан Џију-џицу клуба „Славија“ Лазар Матић изабран је вечерас за најбољег спортисту општине Источно Ново Сарајево за 2022. годину, а Карате клуб „Славија“ за најуспјешнији спортски колектив.

Друго мјесто припало је каратисткињи Марини Куртеш из Карате клуба „Славија“, док је трећи био џудиста Вук Дивљан из Џудо клуба „Рандори“.

Матић је рекао новинарима да је ове године остварио најбоље резултате у каријери када је постао европски и свјетски вицепрвак.

„Постао сам и двоструки првак Балкана, а освојио сам Европски куп, као и Јадранску лигу други пут екипно“, истакао је Матић.

Другопласирана, Марина Куртеш која је ове године била бронзана на Европском првенству у каратеу, истакла је да спортисти из Источног Новог Сарајева нису успјешни само у борилачким, већ и у свим осталим спортовима.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић нагласио је да општина издваја велики износ средстава за спортске клубове али да то није довољно, те нагласио да је потребно анимирати институције и приватни сектор да се више посвете спорту.

Он је додао да општина, поред спортских клубова, улаже и у спортску инфраструктуру, те је најавио пројекат изградње отвореног и затвореног базена у Источном Новом Сарајеву.

Титула најуспјешнијег тренера за 2022. годину припала је Горану Поповићу из Фудбалског клуба „Славија“, док је најуспјешнији спортски радник Владимир Шараба из Кошаркашког клуба „Славија“.

Најперспективнији спортисти општине Источно Ново Сарајево за 2022. годину су Алекса Шеховац, Стефан Пејичић, Лука Бозало, Јована Лаловић, Тамара Кењић, Мирка Голијанин, Ања Жрдале, Урош Бојанић, Лазар Радуловић, Дуња Јовичић, Војин Лаловић, Ана Шкиљевић, Стефан Шкиљевић, Сергеј Ковачевић, Никола Икић, Милош Вукајловић, Дуња Пејушић и Лука Радовић.

Признања за најуспјешније спортисте по гранама спорта примили су Матија Шеховац – кошарка, Игор Берибака – рукомет, Гала Кошарац – одбојка, Ана Кењић – атлетика, Ана Џино – карате, Давор Бујак – џиу џица, Николај Радуловић – кик бокс, Лазар Ждрале и Срђан Пандуревић – џудо, Момир Ашоња – шах, Исидора Ерић – мачевање, Вук Кубура – скијање и Бојан Малиш – карлинг.

Признање „Горан Иванковић“ за посебан допринос развоју спорта добио је Славенко Цуровић из Џудо клуба „Рандори“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПредстављена вакцина против хуманог папилома вируса (ВИДЕО)
Сљедећи текст„Пулс града“ 01.03.2023. (ВИДЕО)