Насловна Најновије Лучић уз мјере забране пуштен на слободу

Лучић уз мјере забране пуштен на слободу

143
0
Суд БиХ данас је одлучио да бившег министра за људска права и избјеглице у Савјету министара Милоша Лучића пусти из притвора, потврдила је Срни Лучићев адвокат Васвија Видовић.

Видовићева је рекла да су Лучићу одређене мјере забране, не прецизирајући које, јер још није добила рјешење.

За Лучића, који је осумњичен за злоупотребу положаја или овлаштења повезану са више коруптивних кривичних дјела, Тужилаштво БиХ затражило је продужење притвора за два мјесеца, док је одбрана затражила изрицање мјера забране.

Тужилац Елвира Станојловић је током образлагања приједлога за продужење притвора навела да је Суд БиХ, на основу доказа, раније утврдио постојање основане сумње.

– И даље постоји сумња да би осумњичени могао сакрити или прилагодити доказе, те утицати на свједоке – рекла је Станојловићева током данашњег рочишта, те додала да у наредном периоду Тужилаштво планира саслушати велики број запослених у Министарству за људска права и избјеглице у Савјету министара.

Лучић је ухапшен 6. децембра, према налогу Тужилаштва БиХ, због сумње на злоупотребу положаја, након чега је 12. децембра поднио оставку на функцију министра за људска права и избјеглице у Савјету министара.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПоложени вијенци на више спомен-обиљежја у Источној Илиџи
Сљедећи текстУ Београду дочек православне Нове године уз Брегу и Тифу