Насловна Најновије Магла у котлинама и вишим предјелима смањује видљивост

Магла у котлинама и вишим предјелима смањује видљивост

186
0

У већини крајева Републике Српске и ФБиХ јутрос се вози по мокрим или влажним коловозима, док је у котлинама и уз ријечене токове као и у вишим предјелима смањена видљивост због магле и ниске облачности.

Возачима из Ауто-мото савеза Републике Српске скрећу пажњу и на учестале одроне и савјетују опрезну и спорију вожњу, те напомињу да је и посједовање зимске опреме законски обавезно.

Привремено постављена сигнализација регулише саобраћај на дионицама магистралног пута Јоховац – Руданка и Руданка – Добој, гдје су у току радови, као и на дијелу регионалног пута Разбој – Руданка.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На дионици магистралног пута Добро Поље – Миљевина измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова на санацији клизишта.

За вријеме трајања радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На тој дионици путничка возила саобраћају отежано, а за теретна возила саобраћај је обустављен због бројних одрона и опасности од клизишта. Саобраћај је забрањен за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Режима саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Власеница – Хан Пијесак један.

На дионици магистралног пута Хан Пијесак један – Хан Пијесак два и дионици Хан Пијесак два – Соколац у току су радови.

Због реконструкције дионице магистралног пута Александровац – Александровац /ауто-пут/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја, због изградње бензинске станице, на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка – Бањалука.

Због радова на мосту „Богдановац“, измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка – Бањалука.

На магистралном путу Карановац – Црна Ријека, на локацији мале хидроелектране Бочац, због уређења корита ријеке Врбас, укључивања и искључивања механизације, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка због изградње кружне раскрснице.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на путу Приједор три – Копривна због радова који су у току.

На дионици магистралног пута Приједор – Козарац, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука – Приједор, измијењен је режим одвијања саобраћаја, као и на дионици регионалног пута Приједор три – граница Републике Српске/ФБиХ /Стара Ријека/.

Ради извођења радова бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, привремено је обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Добој Модрича, у мјесту Костајница.

На регионалном путу Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

На дионици регионалног пута Рача – Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја, ради регулисања улаза и излаза возила градилишта, која су ангажована на изградњи дионице ауто-пута Рача – Бијељина.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 12 тона на регионалном путу граница Републике Српске/ФБиХ /Подкозара/ – Чајниче – граница Републике Српске/Црне Горе /Метаљка/.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због опасности од појаве клизишта на дионици регионалног пута Стари Угљевик – Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа Рудинг, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран – Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље – Доња Трнова – Главичице – Мезграја.

Због клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

Због оштећења моста у Мачковцу, забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила на регионалном путу Мачковац – Пипери.

Забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље – Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона, на дионици магистралног пута Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар – граница Републике Српске/Србије /Рудо/ забрањен је саобраћај за возила укупне масе веће од 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

До краја године обустављен је саобраћај за сва возила и пјешаке у Бањалуци у Улици пут српских бранилаца, у зони моста преко Широке Ријеке, због реконструкције, односно изградње новог моста.

За вријеме трајања обуставе саобраћаја, теретни саобраћај ће бити преусмјерен на брзи пут Бањалука – Лакташи.

На подручју ФБиХ почела је санација моста Бегића и Беговића, на путу Јабланица – Мостар, због чега је саобраћај на мосту регулисан семафорима, уз наизмјенично пропуштање возила.

Почели су и радови на Ростову, на путу Нови Травник – Бугојно, због чега се сваког радног дана од 8.00 до 17.00 часова саобраћај одвија успорено, једном траком.

Радови су у току и на магистралним путевима Биљешево – Лашва, Кључ – Сански Мост и Семизовац – Олово – Кладањ.

На граничним прелазима нема дужих чекања на прелазак границе.

ИЗВОРртвис
Претходни текстУ Српској рођене 32 бебе
Сљедећи текстУ сриједу промоција књиге Татјане Марин „Трагом мојих мисли“