Насловна Вијести Источно Сарајево Маратонац Невен Тушевљак трчи за болесног дјечака

Маратонац Невен Тушевљак трчи за болесног дјечака

281
0

Невен Тушевљак, маратонац из Источног Сарајева данас је завршио трку дугу 190 километара, од свог родног града до Бијељине.

Трчао је три дана да би прикупио помоћ у хуманитарној акцији за лијечење десетомјесечног Димитрија Маринковића.

Невен, спортиста рекреативац, заљубљеник у трчање, истрчао је до сада најдужу и најхуманију трку. У овај подвиг је кренуо како би прикупио што више новца за лијечење малог Димитрија из Бијељине, преноси РТРС.

Половина потребног новца услов је малом Димитрију да почне захтјевно лијечење које ће трајати годину дана и кошта 91.000 евра. Овај дјечак има енцефалопатију трећег степена, а сложена физикална терапија требало би да му помогне да проговори и прохода.

Родитељи малог Димитрија, Маринко и Бојана захвални, су свима који су се придружили прикупљању помоћи. Већ крајем овог мјесеца планирају да отпутују у Турску.

Сви они који су жељели да подрже младог хуманисту, који је у веома тешким условима, за три дана претрчао 190 километара, могли су то да учине уплатом на његов жиро рачун. Рачун ће бити отворен до 5. децембра.

И корисници м:тел-а могу да помогну позивом на хуманитарни број 1402, а хуманитарни број 1384 је отворен у Србији. Помоћ се прикупља и на жиро рачунима родитеља.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текст„Пулс града“, РТВИС 19.11.2022. (ВИДЕО)
Сљедећи текстСрпска добија још једну соларну електрану