Насловна Најновије Мајдов освојио “злато“ на Гренд слему у Абу Дабију

Мајдов освојио “злато“ на Гренд слему у Абу Дабију

237
0

Репрезентативац Србије у џудоу Немања Мајдов, освојио је златну медаљу у категорији до 90 килограма на Гренд слему у Абу Дабију, гдје је у у финалу савладао Тристанија Мосаклишвилија.

Мајдов је послије побједничке борбе рекао да је ово злато за Републику Српску и Србију, те да долази у Источно Сарајево.

„Веома смо поносни, хиљаду нових бодова за Олимпијске игре и мислим да је овим осигурана виза за Олимпијске игре у Паризу. Слава Богу за све и хвала свима за подршку“, рекао је Мајдов.

Мајдов је савладао Тристанија Мосаклишвилија из Шпаније на вазари, у златном поену послије велике борбе.

Немања је навео да је данас имао пет мечева, те да је побиједио прво Канађанина, затим Румуна, па Аустријанца, Естонца и у финалу Грузијца који је наступао за Шпанију.

Мајдов је био слободан прво коло, а онда су редом падали Луис Крибер Гањон из Канаде, затим Влад Висан из Румуније, Аустријанац Томас Шарфетер. У полуфиналу је био Кристофер Клен Каљулаид, који је исто тако савладао репрезентативца БиХ Тонија Милетића, Египћанина Омара Елрамлија, Бјелоруса Јахора Варапејуева, а у четвртфиналу Мађара Кристијана Тота.

Ово је друга златна Гренд слем медаља за Немању Мајдова, осма медаља укупно са овог нивоа такмичења и трећа у Абу Дабију. 

ИЗВОРСрна, фото РТРС
Претходни текстМилош Божовић стигао у Москву
Сљедећи текстОпљачкана црква на КиМ