Насловна Најновије Међународна ликовна колонија „Арт симпозијум Јахорина“ отворена у Галерији „Нови храм“ у...

Међународна ликовна колонија „Арт симпозијум Јахорина“ отворена у Галерији „Нови храм“ у Сарајеву

163
0

Изложба више од 30 умјетничких радова насталих на Међународној ликовној колонији „Арт симпозијум Јахорина“ отворена је вечерас у Галерији „Нови храм“ у Сарајеву, у оквиру фестивала „Сарајевска зима“.

Оснивач и умјетнички руководилац „Арт симпозијума Јахорина“ Лазо Савић изјавио је Срни да су представљена ликовна дјела од 10 аутора из Републике Српске, БиХ, Србије, Сјеверне Македоније, Бугарске, настала у оквиру 18. сазива Колоније која је одржана прошле године о теми „Фигура у савременој умјетности – велики формат“.

Он је рекао да су умјетнички радови који чине поставку стварани у техникама акрил, уље на платну и дигитална графика.

Савић је позвао љубитеље ликовне умјетности да посјете изложбу у оквиру „Сарајевске зиме“, која је ове године 39. пут организована у Сарајеву, а са којима сарађује дуги низ година.

Изложба умјетничких радова биће отворена до 20. марта и заинтересовани је могу погледати сваким даном од 14.00 до 18.00 часова, осим суботе.

Међународна ликовна колонија „Арт симпозијум Јахорина“ основана је 1. маја 2003. године под покровитељством Олимпијског центра „Јахорина“ и уз подршку тадашњег градоначелника Источног Сарајева Предрага Ласице.

Манифестација се одржава с циљем афирмација ликовне умјетности и умјетности уопште, развоја еколошке свијести, као и подстицаја туризма, како у Републици Српској, БиХ, региону, тако и свијету.

ИЗВОРСрна
Претходни текстВишковић: Влада наставља с подршком Источном Сарајеву
Сљедећи текстЕмисија “Пулс града”, 13.03. (ВИДЕО)