Насловна Најновије Међународни књижевни сусрети „Симеон Милутиновић Сарајлија“ од 14. до 16. октобра

Међународни књижевни сусрети „Симеон Милутиновић Сарајлија“ од 14. до 16. октобра

175
0

Центар за културу и информисање Источна Илиџа у сарадњи са Катедром за српски језик и књижевност Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, организује Треће књижевне сусрете „Симеон Милутиновић Сарајлија“. Ова манифестација одржаће се од 14. до 16. октобра, рекао је за Радио Источно Сарајево в.д. директора Центра за културу и информисање Источна Илиџа, Божидар Новаковић.

Према његовим ријечима књижевни сусрети почињу у суботу, 14. октобра у 18 часова бесједом о Симеону Милутиновићу Сарајлији, а након тога од 18.30 часова одржаће се књижевно вече Ненада Милкића.

У недјељу, 15. октобра биће организована радионица „Од идеје до романа“ за ученике средњих школа са подручја Источног Сарајева. Радионицу ће водити књижевник Саша Еди Ђорђевић. Истог дана одржаће се и такмичење у бесједи ученика средњих школа, а након тога и књижевно вече Иване Спахић.

Посљедњег дана ове манифестације, 16. октобра од осам часова, планирана је посјета основним школама, а пјеснички час са ученицима одржаће пјесник Тоде Николетић. Такође у понедјељак од 18 часова, биће одржано рецитаторско такмичење и пјесничко вече на коме ће наступити Тоде Николетић, Горан Врачар и Огњен Кандић.

Све активности и промоције биће одржане у амфитеатру СШЦ „Источна Илиџа“, а улаз за посјетиоце је слободан.

Генерални покровитељ Међународних књижевних сусрета „Симеон Милутиновић Сарајлија“ је општина Источна Илиџа.

 

ИЗВОРртвис
Претходни текстСокочанин лишен слободе због физичког напада на лице и оштећења аутомобила
Сљедећи текстПриведен Србин у Лепосавићу