Насловна Вијести Источно Сарајево Милош Божовић путује на лијечење у Русију

Милош Божовић путује на лијечење у Русију

253
0

Након скоро седам година лежања у стању будне коме, наш суграђанин Милош Божовић поново има шансу за излијечење.

Он ће 14. јула отпутовати у Москву на даље лијечење, а како је навео Ранко Скакавац, секретар ОО Црвеног крста Источна Илиџа, специјални авион за медицински транспорт долази из Москве и планирано је да из Сарајева полети у 10.00 часова.

На конференцији одржаној у фебруару, Милошев отац изјавио је да се појавила могућност дјечаковог лијечења матичним ћелијама на једној руској клиници у Москви.

Божовић је тада рекао да је кроз разговор са љекарима са те клинике, уз свесрдну помоћ амбасадора БиХ у Руској Федерацији Жељка Самарџије, добио увјерења да постоји шанса за Милошево излијечење.

– Суштина се односи на лијечење матичним ћелијама, односно пресађивање матичних ћелија из здравих можданих комора у замрле мождане коморе – изјавио је тада Божовић

Оно што је додатно дало наду овој породици јесте и то да је једно дијете након 11 година лежања у коми проговорило и устало на своје ноге послије третмана матичним ћелијама.

Укупан процес лијечења, према програму љекара са руске клинике, трајао би до двије године.

 Први третман лијечења би трајао од 45 до 65 дана, а након тога би требало одлазити поново у Русију свако три до четири мјесеца, гдје би примао терапије у једном мањем обиму – рекао је тада Божовић.

За Милошево лијечење у Москви било је неопходно прикупити 62.598 евра, док је додатних 15.000 хиљада еура потребно издвојити за путне трошкове породице која је у пратњи као и за ангажман специјалног авиона за медицински транспорт.

Један од организатора бројних хуманитарних акција била је и Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа.

У акцијама помоћиза Милошево лијечење учествовали су бројни грађани Источног Сарајева, Републике Српске и региона.

Претходни текстЗалазје је пусто! (ФОТО)
Сљедећи текстПетровданске свечаности у општини Трново (ВИДЕО)