Насловна Најновије Мирослав Краљевић: Нико неће уцјенама зауставити изградњу ски-центра „Игришта“

Мирослав Краљевић: Нико неће уцјенама зауставити изградњу ски-центра „Игришта“

205
0

Пројекат изградње ски центра „Игришта“ је највећа инвестиција у историји општине Власеница, рекао је начелник ове локалне заједнице Мирослав Краљевић. Он је истакао да је Влада Републике Српске овај комплекс дала  на управљање ОЦ „Јахорина“ и да нема сумње да ће, након Јахорине, ово бити најпожељнија зимска дестинација и љетња атракција.

„Ова инвестиција покренуће цјелокупну привредну активност регије, отвориће велики број радних мјеста у самом комплексу и кроз пратеће дјелатности, посебно производњу хране – домаћих производа, обезбјеђење приватних смјештајних капацитета, трговинску и угоститељску понуду“, рекао је Краљевић.

„У складу са Регулационим планом градиће се велики број објеката што значи да ће
привредна друштва која се баве продајом и дистрибуцијом грађевинског материјала
значајно побољшати своје пословање. Такође, биће ангажован велики број грађевинских радника. Све наведено је само дио бенефита које ће осјетити грађани Власенице и шире. Оправданост ове инвестиције потврђује и велики број позива од стране заинтересованих лица из комплетне регије и иностранства који траже локације за градњу викендица“, истиче начелник Власенице.

Према његовим рјечима, општина Влаеница дугује велику захвалност предсједнику Републике Српске Милораду Додику, премијеру Радовану Вишковићу, Влади Републике Српске, менаџменту ОЦ „Јахорина“ што су вјеровали у руководство ове локалне заједнице и одлучили да од Власенице направе туристички бисер Републике Српске и шире регије.

„Све што се ради је у складу са законом, планском и спроведбеном документацијом. Прије почетка било каквих радова одржан је низ састанака са становницима кроз чија имања пролази водоводна мрежа и сви они су дали сагласност радујући се инвестицији. Овај водовод неће користити искључиво ски центар, него и велики број хотела, ресторана, маркета, полицијска и амбулантна станица, викенд насеља као и сами становници насеља кроз које пролази траса“, каже Краљевић.

Он потом додаје да су након посјете једног опозиционара селу Горњи Залуковик и наговора локалног становништва да протестују, почеле блокаде пута одмах по увођењу извођача у радове. Такође, напомиње да је у питању локални пут, који се води као јавно добро (власник: Општина Власеница 1/1).

Лица која се представљају као становници МЗ Горњи Залуковик, а која су
искључиво политички мотивисана да опструишу изградњу ски центра „Игришта“ и од
раније познати као учесници одређених политичких скупова, имају за циљ да изазову немир међу становништвом. Напомињемо да већина наведених лица нема мјесто пребивалишта у МЗ Горњи Залуковик, сматра Краљевић.

„Један од организатора протеста је Милан Деурић, дугогодишњи функционер СДС-а
и треба се сјетити како је тада изгледало обданиште којим је руководио а како данас, колико дјеце је користило његове услоге! У прошлој години локална управа је започела насипање пута од куће Неђе Видовића према Милану Деурићу, међутим он је тада изашао на пут и рекао да ниједан камен не смије упасти у његово имање и опструисао је насипање пута као што то ради и данас. Њему и опозиционарима постављамо питањe, да ли су један метар асфалта донијели у Залковик, да ли су иједну свјетиљку поставили, какав пројекат су донијели осим мржње и свађе? Зашто у вријеме њихове владавине нису покренули билo какву инвестицију? Све што се изградило у Горњем Залуковику дјело је СНСД-а и позивамо опозицију да наведе које пројекте су реализовали у овом селу. Ту се, такође, појављују некакви активисти, „стручњаци“ за све области живота и рада, класична опозициона организација која, видимо, позива на наводне едукације које финансира ко зна ко. Доводе нам људе из Федерације на протесте на Трг српских бораца и слично. Њихов рад је и више него провидан, само чланство састоји се од активних опозиционих политичких лица као и оних који су имали лични сукоб са представницима власти. Вјешто користећи сваку прилику да направе сензацију и узнемире грађане служећи се дезинформацијама, желе да окупе што већи број неинформисаних, неедукованих и неодлучних грађана, те можемо рећи да се ради о опозиционом политичком покрету, а грађани Власенице то добро знају“, рекао је начелник општине Власеница у свом обраћању јавности.

„Одговорно тврдимо да нико неће зауставити ову инвестицију било каквим уцјенама и притисцима. Сви који се служе незаконитим радњама да спријече реализацију пројекта дужни су одговарати пред законом и свим грађанима због блокаде радова. Позивамо грађане да добро анализирају насталу ситуацију и лица која су учесници. Уколико буде потребно, организоваћемо контра протесте, јер не желимо да појединци – преваранти и манипулатори, због политичке мржње, зауставе развој нашег града и угрозе општи интерес.“, закључио је Краљевић.

ИЗВОРИнфо портал општине Власеница
Претходни текстЈутарња магла смањује видљивост
Сљедећи текстУ Српској рођено 19 беба