Насловна Најновије Јутарња магла смањује видљивост

Јутарња магла смањује видљивост

143
0
Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по влажним или мокрим коловозима, уз јутарњу маглу или ниску облачност која смањује видљивост, осим на југу гдје су услови за вожњу повољни, саоштено је јутрос из Ауто-мото савеза Српске.
 

На дионицама на којима се одвијају радови, постављена је саобраћајна сигнализација која регулише саобраћај.

Измјене у саобраћају су на дионицама на којима се изводе радови, попут магистралних путних праваца Рудице-Нови Град, Сарајево-Фоча на дионици Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, на Хан Пијеску и на дионици према Сокоцу, као и на регионалним путевима Рача-Вршани и Лопаре-Челић.

Радови се изводе и на ауто-путу Градишка-Бањалука, гдје је на одмаралишту Лужани запад у току изградња пословног објекта, затим на путним правцима Градишка-Нова Топола-Клашнице, у Приједору у Улици краља Александра Приједору на путу према Козарској Дубици, Жегуља-Љубиње /дионица Подврсник-Љубиње/, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, затим Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи.

На дионици регионалног пута Разбој-Руданка, на превоју Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављен. Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка на алтернативне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

Клизишта успоравају саобраћај на путним правцима Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, Добро Поље-Миљевина и Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ се због радова спорије вози на магистралним путевима Бихаћ-Каменица, Ступ-Блажуј, Кисељак-Бусовача, Травник-Витез, Ливно-Рењићи, Рипач-Дубовско, на улазу у Бугојно из смјера Ростова, на улазу у Хаџиће и на улазу у Кладањ из смјера Олова.

На мосту Горица за саобраћај је затворена лијева цијев тунела „1. март“ на дионици ауто-пута Зеница-Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

Због санационих радова затворен је мост на улазу у Немилу, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

На граничним прелазима задржавања су краткотрајна.

 
ИЗВОРсрна
Претходни текстДелфини против Грчке за финалe Свјетског првенства
Сљедећи текстМирослав Краљевић: Нико неће уцјенама зауставити изградњу ски-центра „Игришта“