Насловна Најновије МОК суспендовао Русију

МОК суспендовао Русију

168
0

Међународни олимпијски комитет суспендовао је Олимпијски комитет Русије из свог чланства. Одлука о учешћу руских спортиста на Олимпијским играма у Паризу наредне године биће донијета накнадно.

Олимпијски комитет Русије у своју ингеренцију уврстио је све спортисте региона Доњецке Народне Републике, Лугањске Народне Републике, Херсонске области и Запорожја, а МОК је одлучио да их због тога казни.

– Одлука Олимпијског комитета Русије да укључи четири олимпијска савета у своје чланство представља кршење повеље јер утиче на територијални интегритет Украјине. Руски комитет је одмах суспендован до даљњег. Организација више не може прима средства од МОК-а  рекао је Марк Адамс, директор комуникација МОК-а.

Међународни олимпијски комитет објавио је раније да ће санкционисати Русију, а онда је неколико дана касније стигло саопштење о суспензији.

Станислав Поздњаков, директор Олимпијског комитета Русије, назвао је санкције МОК-а против руског спорта „неправедним и незаконитим“. Лидер је навео да поступци међународне организације нарушавају њену репутацију. Поздњаков је такође позвао МОК да укине ограничења и врати се на тачку у односима која је била почетком фебруара 2022. године.

У саопштењу МОК-а наводи се још да ће та организација одлуку о учешћу руских спортиста на Олимпијским играма у Паризу наредне године донијети пред сам почетак такмичења.

ИЗВОРспутник
Претходни текстМедицински факултет у Фочи обиљежава три деценије постојања и рада (ВИДЕО)
Сљедећи текстПројекат КУД-а “Братство” Војковићи „Крој’, сашиј, извези – старо и младо повежи“ (ВИДЕО)