Насловна Најновије Музички ансамбл “Пале“ обиљежава прву годину постојања

Музички ансамбл “Пале“ обиљежава прву годину постојања

483
0

На велики православни празник Сретење 2023. године, Музички ансамбл “Пале“,  под овим именом је почео да дјелује као удружење, настављајући музичку традицију СПКД “Просвјета“ Пале. 

Актуелни састав броји 30 чланица хора и седам чланова музичког оркестра, којег сачињавају професори и бивши ученици музичке школе. 

За прву годину дана рада у овом саставу, остварили су преко 30 наступа, одржали три самостална и један заједнички концерт са требињским хором “Трибунија“, уз учешће на бројним хуманитарним концертима. 

Публици су се представили шароликим репертоаром, изводећи духовну, традиционалну и забавну популарну музику. Поводом крсне славе ансамбла, сутра ујутро у 10,00 часова у цркви Успења Пресвете Богородице, биће обављено ломљење славског колача. 

Уз Божји благослов планирају да наставе са радом, унапређујући и себе и музичку културу града Источно Сарајево, у жељи да се пшто квалитетније представе на ширем простору Сарајевско-романијске регије и Републике Српске. 

За њихов први рођендан, пожељели смо им много година успјешног рада и великих успјеха, првенствено на музичком, али и сваком другом плану, уз обавезно искрену и пријатељску сарадњу са колективом РТВИС !  

 

ИЗВОРРТВИС
Претходни текстСутра акција добровољног даривања крви у Трнову
Сљедећи текстУ ОШ “Свети Сава“ презадовољни адаптацијом фискултурне дворане