Насловна Вијести Република Српска Наредних дана промјенљиво вријеме

Наредних дана промјенљиво вријеме

246
0

У Републици Српској наредних дана биће промјенљиво до претежно облачно вријеме, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Понегдје се сутра очекује повремено слаба киша, прије подне су могући и краћи сунчани периоди, док ће у другом дијелу дана бити услова за локалне пљускове са грмљавином.

Јутарња температура ваздуха биће од 10 до 16, на југу до 19, а максимална дневна од 21 до 27, у вишим предјелима од 18 степени Целзијусових.

Дуваће слаб сјевероисточни вјетар, у Херцеговини слаб до умерен јужни, у зони падавина мјестимично појачан.

Мало до умјерено облачно и суво вријеме биће у сриједу, 1. јуна, а током дана топлије и сунчано, само понегдје у централним и источним крајевима усљед развоја облачности послијеподне су могући краткотрајни пљускови.

Дневна температура ваздуха биће у порасту, јутарња од 12 до 18, на југу до 20 степени, а максимална дневна од 23 до 29, у вишим предјелима од 19 степени Целзијусових.

Сунчано и топлије вријеме, уз малу дневну облачност, без падавина, очекује се у четвртак, док ће увече бити ведро.

Минимална температура ваздуха биће од 13 до 18, на југу до 21 степен Целзијусов, а максимална дневна од 24 до 30, у вишим предјелима од 21 степен Целзијусов.

Сунчано и мало топлије вријеме очекује се у петак, 3. јуна ујутро и током дана, послијеподне ће доћи до пораста облачности у јужним крајевима, а увече ће бити ведро.

Минимална температура ваздуха износиће од 15 до 20, на југу до 23 степена Целзијусова, максимална дневна од 27 до 32, на сјеверу до 35 степени, у вишим предјелима од 23 степена Целзијусова. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстЂорђе Ковачевић ученик генерације Средњошколског центра „Василије Острошки“
Сљедећи текстКултура сјећања изнад политике