Насловна Најновије Настављају се радови на скијалишту Игришта у Власеници

Настављају се радови на скијалишту Игришта у Власеници

292
0

У близини општине Власеница уз магистрални пут Власеница – Хан Пјесак, налази се скијашки центар Игришта, који носи назив по истоименом највишем врху ове планине на 1406 мнв.

Ски центар Игришта је изграђен за вријеме Олимпијских игара у Сарајеву 1984. као помоћни ски центар, надморска висина малог Игришта је 1.331 метара, док је највиши врх великог Игришта 1.405 метара .

Олимпијски центар Јахорина је преузео руковођење ски центром (Влада Републике Српске је прошле године донијела одлуку којом се ски центар Игришта додијељују Олимпијском центру Јахорина на период од 30 година, без накнаде).

Реконстукција комплетног скијалишта подразумијева нови систем за вјештачко осњежавање, три скијшке стазе, изградња шестосједа жичаре, вјештачког језера за осњежавање, покретне траке, тјубинг стазе, забавни садржаји, паркинг простора, управне зграде, изградња хангара за ратраке са складишним простором, ски  бифеа и ресторана на полазној и излазној станици шестосједа, набавка нових ратрака за уредјње ски стаза, изградња амбуланте и просторија за горску службу спашавања, набавка остале опреме и сигнализације за безбједност скијаса на скијалишту, као и свих други пратећих садржаја у оквиру скијашког центра.

Скијашки центар Игришта ће имати три скијашке стазе које ће бити освјетљене за ноћно скијање, дужина ски стаза 4.750 метара, шестосјед дужине 820 метара капацитета до 3.500 скијаша на сат, затим двије покретне траке дужине по 150 метара, уз све зимске активности на скијалишту, а такође су планирани и љетни садржаји.

 

ИЗВОРturistička agencija jahorina prestige
Претходни текстДанас сунчано уз умјерену облачност
Сљедећи текстПланска искључења електричне енергије